Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Lowepro CompuRover AW

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    nastier - różnica między 4 a 5 to raptem 30zł (wg Allegro), pomyślałem więc, że nie ma sensu oszczędzać, bo potem na sprzedaży jednej a kupnie kolejnej torby więcej się traci.

Chyba jednak pojadę sobie do MM "pomacać" tą 4-kę i zobaczyć jak toto w realu wygląda.
    racja. mnie bardziej chodzilo o wielkosc, a co za tym idzie komfort noszenia, nie cene
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a13
    A nie lepiej
    Rover Plus AW ?

A dlaczego?

Nie.

Bylem u sprzedawcy odbierac Compu Rovera i specjalnie poprosilem o Rover Plus by porownac.

Roznice:

- Rover Plus jest mniejszy
    - ciezszy
    - gorzej wykonany (jakies ciezkie, gumowe badziewie przy gornym uchwycie)
    - starszy
    - nie ma (chyba, na oko bo nie probowalem) wyjmowanego dna czesci gornej by polaczyc czesc bagazowa ze sprzetowa
    - brak miejsca na laptopa (nie trzeba go uzywac, ja nie potrzebuje ale niektorzy moga potrzebowac)
    - chwilowo (?) drozszy, bo CompuRover na promocji jest tanszy prawie 200 zl

Ogolnie nie znalazlem zadnych plusow Rover Plusa, Compu Rover to produkt nowszy, bardziej dopracowany na podstawie feedbacku od klientow poprzednich Roverow.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    - gorzej wykonany (jakies ciezkie, gumowe badziewie przy gornym uchwycie)
    moze i gumowe, ale bardzo dobrze spelnia swoja role. badziewiem bym tego nie nazwal.

- nie ma (chyba, na oko bo nie probowalem) wyjmowanego dna czesci gornej by polaczyc czesc bagazowa ze sprzetowa
    ma takowa mozliwosc.
    mozna wyjac rowniez wyjac wnetrze sprzetowe i mamy wtedy bardzo duzy plecak turystyczny..

- chwilowo (?) drozszy, bo CompuRover na promocji jest tanszy prawie 200 zl
    ja swojego w promocji za 300 plnow kupilem przed swietami

fotoblog

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    ma takowa mozliwosc.
    mozna wyjac rowniez wyjac wnetrze sprzetowe i mamy wtedy bardzo duzy plecak turystyczny..
    No to to odwoluje. Pozostale wady podtrzymuje 8) : mniejszy a ciezszy, mi sie ta gumowa, ciezka i gruba raczka nie podoba, obecnie w promocji jest Compu a nie Plus stad Rover Plus jest drozszy no i starszy (i straszy) designem ...

Aha... ty bronisz swojego... a tego CompuRovera trzymales chociaz w reku? Bo ja przynajmniej oba porownywalem (a poczatkowo tez chcialem Rover Plus kupic).

Miasto
    Lublin

Domyślnie

nie, nie trzymalem i nie twierdze,ze Rover jest lepszy. twierdze,ze jest po prostu dobry i wart zakupu

chyba nie ma sensu,zebysmy sie nad tym rozwodzili, bo kazdy z nas i tak powie, ze woli swoje

fotoblog

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    nie, nie trzymalem i nie twierdze,ze Rover jest lepszy. twierdze,ze jest po prostu dobry i wart zakupu
    No widzisz a ja trzymalem oba i twierdze ze Compu Rover jest lepszy i bardziej wart zakupu.
    Twierdze tak na bazie zwyklego, prostego, macanego porownania + przymierzania sprzetu i bagazy...

chyba nie ma sensu,zebysmy sie nad tym rozwodzili, bo kazdy z nas i tak powie, ze woli swoje
    Ma sens bo ja nie chwale swojego uparcie, tylko mowie co z tych dwoch wybralem, majac oba na raz przed soba . Ty wolisz tylko swoje bo nie miales mozliwosci wyboru wiec moge tylko wspolczuc . Podejrzewam ze gdybys jak ja, mial oba przed soba to bys juz tak nie zachwalal Rover Plusa bo bys go nie mial

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Lightbulb

Wow! Dzięki chłopaki za podsunięcie pomysłu z tym plecakiem.
    Mój Orion Trekker 2 stał się trochę za mały i zacząłem rozglądać się za czymś większym. Po pierwszych przymiarkach trochę sie jednak podłamałem, bo Rover AW II jest wciąż dla mnie za mały, a Rover Plus AW za wielki. O tych Compu* w ogóle nie pomyślałem, a ten CompuRover wygląda dla mnie w sam raz!
    Wiem, że musze gdzieś się przejść i pomacać, ale Vitez, może podpowiesz mi, czy do tego plecaka wejdzie oprócz 4 obiektywów po rogach, również 350-tka z załączonym obiektywem (28-135) i gripem?
    (do Orion Trekkera II wchodziła 350-tka z obiektywem, ale z gripem już nie )

P.S. A wiecie może gdzie w sklepie w Warszawie można oglądnąć tego CompuRovera? Mam 2 sklepy foto pod nosem, w Blue City, ale tego plecaka na 90% tam nie ma... :-(
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak
    Wiem, że musze gdzieś się przejść i pomacać, ale Vitez, może podpowiesz mi, czy do tego plecaka wejdzie oprócz 4 obiektywów po rogach, również 350-tka z załączonym obiektywem (28-135) i gripem?
    (do Orion Trekkera II wchodziła 350-tka z obiektywem, ale z gripem już nie )
    20D z gripem wchodzi "pyszczkiem do dolu" , obok 4 szkla tez sie zmieszcza ale lampa juz wtedy nie.

P.S. A wiecie może gdzie w sklepie w Warszawie można oglądnąć tego CompuRovera?
    Mozesz mojego CompuRovera obejrzec. Lub dogadac sie z tym sprzedawca od ktorego bralem.

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Mozesz mojego CompuRovera obejrzec. Lub dogadac sie z tym sprzedawca od ktorego bralem.
    Dzięki, dogadam się z Panem Bogdanem, bo widzę, że jest, podobnie jak ja, z Ursusa... :smile:
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak
    Dzięki, dogadam się z Panem Bogdanem, bo widzę, że jest, podobnie jak ja, z Ursusa... :smile:
    No to rzut beretem masz... ja sie 187 z Powisla tluklem .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów