Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Dlaczego nie 24-135 1.4 L ?

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Ideałem i to bardziej realnym do urzeczywistnienia byłoby coś a'la EF 35-85mm f/2 L USM. Tyle, że wtedy sprzedaż pozostałych wynalazków spadłaby na łeb, na szyję.
    Taki obiektyw już istnieje - Olympus 14-35mm f/2 ED SWD Zuiko Digital (odpowiednik 28-70mm dla "fulfrejm"). Waga 0,915 kg, cena $2,300. Pewnie zaraz polecą gromy że ten obiektyw występuje "tylko" w standardzie Four-Thirds, że głębia ostrości na fulfrejm jest jeszcze lepsza... No dobra... Olympus się jednak bardzo postarał.

Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Taki obiektyw już istnieje - Olympus 14-35mm f/2 ED SWD Zuiko Digital (odpowiednik 28-70mm dla "fulfrejm"). Waga 0,915 kg, cena $2,300. Pewnie zaraz polecą gromy że ten obiektyw występuje "tylko" w standardzie Four-Thirds, że głębia ostrości na fulfrejm jest jeszcze lepsza... No dobra... Olympus się jednak bardzo postarał.

To prawda... postarał się, do tego jeszcze 35-100 f2 i taki zestaw byłby dla mnie idealny Tylko cena trochę przygniata za taki komplet...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Gdyby dalej zmniejszyli klatkę to te "starania" byłyby jeszcze łatwiejsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Gdyby dalej zmniejszyli klatkę to te "starania" byłyby jeszcze łatwiejsze .
    A wiesz może jaką powierzchnię kryje CANON - DS 62X13.5B W/EDFS?

Pytam z czystej ciekawości.
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tu masz wszystkie dane tego szkła:
    http://www.videolinea.com/public/art...B%20W=EDFS.pdf
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tu masz wszystkie dane tego szkła:
    http://www.videolinea.com/public/art...B%20W=EDFS.pdf
    Fani "fulfrejm" będą niezadowoleni:

"The Canon [Digisuper] lens is designed for 2/3" sensors, i.e. diagonal coverage of 11 mm. That is about 1/4 of the diagonal for 35 mm/FF/FX format (43 mm)."

Póki co tylko Olympus rozpieszcza fotografów dając im obiektywy f/2 + zoom! Chcąc zejść jeszcze niżej np. do f/1,8 czy do f/1,5 (i zachowując zoom) czeka nas zmiana branży na wideofilmowanie HD. A o obiektywie 24-135 1.4 L pod "fulfrejm" możemy jedynie pomarzyć.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów