-
Oj mam dokładnie ten sam dylemat! Od samego początku byłem za zakupem Fuji - co mnie do niego w sposób szczególny przekonywało to matryca, która zapowiada się świetnie:
http://photorumors.com/2012/02/01/do...on-5d-mark-ii/
Ile w tym prawdy to się okażę.
Premiera OM-D pomieszała mi trochę plany, szczególnie, że ostatnio namówiłem moją lubą na zakup EP-1, którym sam jestem zachwycony!
Robi mi się tym zdjęcia przyjemniej niż swoimi wołami roboczymi. Nie wiem ile w tym zasługi aparatu, a ile tego, że czasem fajnie sobie zrobić odmianę ;p
No ale niestety po matrycy Olka nie spodziewałbym się cudów:\ Co to w m4/3 interesują mnie 12, 45, 75 i ewentualnie jako naleśnik 20tka Panasonica. W sumie w Fuji dolny zakres mam ładnie zapełniony, a zanim dozbieram żeby zebrać całość to pewnie Fuji coś wypuści, więc na niedobór szkieł bym nie narzekał i argument obfitszej szklarni w m4/3 mnie nie przekonuje.
Dylemat jest spory, bo chciałbym rozbudowywać sobie drugi system typowo dla swojej własnej przyjemności i chciałbym żeby dawał on na tyle satysfakcjonującą jakość, żebym nie musiał się zastanawiać czy na wakacje wziąć dodatkowo jakiegoś Canona
Może różnica w cenie pomoże w podjęciu decyzji?
Uprawnienia umieszczania postów