Mnie nie stac na zakup u szemranego dostawcy bez wiedzy czy kupuje sprzet sprawny, legalny i czy w ogole cos kupuje, czy tylko wysylam przelew. Za reszte moge zaplacic karta :-)
Mozliwosci pewnego zakupu sprzetu uzywanego sa setki, niekoniecznie na podstawie jednego maila wyslanego w odpowiedzi na ogloszenie na forum. Przeciez to proste jak budowa cepa. I niestety, ktos wysylajacy kase na konto kompletnie nieznanej osobie bez uprzedniego wyeliminowania przynajmniej wiekszosci zagrozen nie postepuje madrze. Pozniej sa lamenty i narzekania na np. allegro.
Od czytania tego wątku powinien zaczynać każdy kupujący.
Choć dwa dni temu w EKG (Tok -fm) usłyszałem gorzką prawdę, że :
" nie ma lepszej redystrybucji dochodu narodowego jak od głupiego do mądrego"
Ale może to tu nie pasuje, bo wkońcu czy mądrym można nazwać oszusta?
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Z innej strony można by pomyśleć o "pomocnej dłoni" było by fajnie gdyby ktoś z danej okolicy mógłby sprzedawcę sprawdzić...
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
A proszę bardzo:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=64110
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
A czy ktos potrafi wytlumaczyc mi po co jest dzial Kupie? Przeciez z niego korzystaja tylko TIPy, mali handlowcy oraz oszusci, zlodzieje. Ci pierwsi to moga uzyc innego dzialu. Wiec jaki jest sens w utrzymywaniu tego dzialu?
Co do listy checkerow sprzetu, to nigdy nie zrozumiem po co na tej liscie sa osoby z bardzo mala iloscia postow i/lub krotko zarejestrowani. A argument, ze kazdy moze wybrac sobie kogos wg uznania raczej sie nie sprawdza. Bo jak widac chocby po tym temacie, ludzie nie do konca potrafia odnalezc sie w rzeczywistosci..
Moze od razu adresy domow i godziny kiedy nikogo w nim nie ma, co by dalej ulatwiac zlodziejom i oszustom?
Gostek ujawnił się pod kolejnym mailem ;-)
http://www.ebay.pl/itm/150755502806?...84.m1555.l2649
dokładnie, np na digart.pl masz przy giełdzie polecanych sprzedawców.