Zostawmy ten wątek bez OT.IMHO
Zostawmy ten wątek bez OT.IMHO
Mimo ostrzezen ludzie daja sie nabrac,moze to latwowiernosc bierze gore nad rozsadkiem.Ale oszustow nalezy scigac i ujawniac. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Przecież to jasne, że "kubus82" zarejestrował nowe konto tylko po to, żeby względnie anonimowo móc napisać swoje wytłumaczenie.
Natomiast ten Pan najprawdopodobniej czyta wszystkie wątki z nim związane na innym forumowym koncie.
Więc jeśli jest na tyle nieostrożny, choć wątpię, to może logował się na tym samym adresie IP.
Ktoś wspomniał mój login na forum - co w pewnym sensie wzywa mnie "do odpowiedzi". Nie wiem kim jest użytkownik marito żeby rościć sobie prawo do nazywania kogoś oszustem... Podobnie użytkownik gervee który co prawda nie mówi wprost, a jedynie rzuca "niewinne oskarżenia"...
Mój login na forum (Biedrona) założyłem pierwszy raz 12.07.2005 - mam nawet na to maila w archiwum. Po drodze (zapewne przy okazji jakiś upgrade'ów) zniknąłem z bazy - a nie zauważyłem tego bo jako nikoniarz zaglądam tu rzadko (głównie żeby poczytać testy Cichego...).
marito/gervee:
Tak się składa, że na forum Nikoniarze też mam konto - i to z takim samym loginem. Nie szkodzi że od 2005 roku - widocznie tak długo planowałem tą akcję...
Jeśli to nie jest wielki problem to może dla jasności któryś z adminów forum opublikuje mój IP?
PS. Teraz będę miał już 1 post - zaczynam się robić wiarygodny czy jeszcze nie?
Ostatnio edytowane przez Biedrona ; 17-02-2012 o 15:18 Powód: o jeden myślnik za dużo ;)
Oczywiście przepraszam Cię jeśli poczułeś się urażony. Poprostu nie mogłem się powstrzymać gdy przeczytałem post gervee który tak niedorzeczny mi się wydał. Jaja sobie robiłem bo kolega gervee chyba za dużo filmów z Bondem oglądaOczywiście o nic kolegi nie podejrzewam a mój post miał być pastiszem na totalną atmosferę podejrzliwości która tu zapanowała
![]()
był 350D, 4D, 7D - jest 5D
Panowie, bardzo Was proszę - nie brnijmy w paranoiczną bzdurę.
Będę natomiast wdzięczny za wpisywanie się na listę w sąsiednim wątku, to naprawdę może przynieść wymierne efekty:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=81442
Jak na razie patrząc na ilość wpisów wygląda na to, że problem oszustw jest wyimaginowany...
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
"martwe dusza" takie jak ja tez mogą tu zaglądać co by się ustrzec przed oszustem jeśli planują zakupy używanego sprzętu. jestem na forum codziennie oglądam galerie innych, dużo czytam i się uczę a mało pisze, przeglądam też giełdę
dużo chęci mało jeszcze umiejętności...