Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 140

Wątek: Oszust!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Są inne sposoby na trudną sytuację niżeli oszukiwanie biednych ludzi, którzy te pieniądze zbierali przez dłuższy czas.
    Cóż, jak ktoś jest na tyle naiwny aby uwierzyć w to iż właśnie robi "interes życia" a w dodatku nie używa do tego głowy tylko portfela to właśnie kończy się to tak jak na załączonym obrazku. Nie pojęte jest dla mnie to iż można bez żadnego zabezpieczenia (a jest ich kilka) przelać zupełnie obcej osobie taką gotówkę (np. przykładowe 4200.00 zł) na konto. A potem są narzekania, płacze i biadolenia...
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar Bomberp
    Miasto
    Grodzisk Maz

Domyślnie

Przecież to jasne, że "kubus82" zarejestrował nowe konto tylko po to, żeby względnie anonimowo móc napisać swoje wytłumaczenie.
    Natomiast ten Pan najprawdopodobniej czyta wszystkie wątki z nim związane na innym forumowym koncie.
    Więc jeśli jest na tyle nieostrożny, choć wątpię, to może logował się na tym samym adresie IP.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, bardzo Was proszę - nie brnijmy w paranoiczną bzdurę.

Będę natomiast wdzięczny za wpisywanie się na listę w sąsiednim wątku, to naprawdę może przynieść wymierne efekty:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=81442
    Jak na razie patrząc na ilość wpisów wygląda na to, że problem oszustw jest wyimaginowany...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Panowie, bardzo Was proszę - nie brnijmy w paranoiczną bzdurę.

Będę natomiast wdzięczny za wpisywanie się na listę w sąsiednim wątku, to naprawdę może przynieść wymierne efekty:
    Jak na razie patrząc na ilość wpisów wygląda na to, że problem oszustw jest wyimaginowany...
    Każdy boi się być tym pierwszym który się wpisze bo jak to jest w mentalności ciężko się przyznać że zostało się oszukanym. Może być tak że jak pojawi się kilka wpisów to potem poleci lawinowo, albo jak piszesz było kilka oszustw a sprawa została dość mocno rozdmuchana.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Jeśli to jest ta sama osoba, to za główne pole działania obrał sobie żółte forum, więc tam należy szukać większości poszkodowanych.
    Tutaj zaczął działać trochę później i bardzo szybko został zdemaskowany, stąd wpisów może być odpowiednio mniej (miejmy nadzieję).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar cichy1983
    Miasto
    płock

Domyślnie

"martwe dusza" takie jak ja tez mogą tu zaglądać co by się ustrzec przed oszustem jeśli planują zakupy używanego sprzętu. jestem na forum codziennie oglądam galerie innych, dużo czytam i się uczę a mało pisze, przeglądam też giełdę
    dużo chęci mało jeszcze umiejętności...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy1983 Zobacz posta
    "martwe dusza" takie jak ja tez mogą tu zaglądać co by się ustrzec przed oszustem jeśli planują zakupy używanego sprzętu.
    Właśnie dokładnie po to ten wątek został założony, a im więcej osób się z nim zapozna, tym lepiej. Mimo niezliczonych ostrzeżeń na sąsiednim forum prawdopodobnie właśnie znowu ktoś padł ofiarą wyłudzenia, więc po raz setny przestrzegam wszystkich przed pochopnym zawieraniem transakcji!!!
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=1231
    Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Prawdopodobnie, a już raczej na pewno, padłem ofiarą naciągacza, który podał mi adres w Bydgoszczy (do przelewu). Od przelewu minęło 24 h, a gość milczy. Czy jest ktoś z Bydgoszczy na forum aktualnie? Miałbym ogromną prośbę.
    Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    (...)I mam nadzieje, że dobrze się skończy. Kontrahent znalazł moje ogłoszenie tutaj na forum, ale nie jest forowiczem. To pierwszy taki przypadek w mojej handlowej karierze poza alledrogo.

Upraszam zarazem, aby nie kontynuować tutaj bezsensownego wątku polowania na czarownice. Zamiast tego proszę o informacje od osób pokrzywdzonych, lub osób które miały kontakt z podejrzanymi osobami, co umożliwi podjęcie konstruktywnego przeciwdziałania:
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 16-02-2012 o 15:35

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    temat rzeka i przybywać takich będzie nadal dopóki, dopóty jest masa naiwniaków, dla których priorytet to kilka złotówek oszczędności.
    I właśnie temu nigdy, ale to NIGDY nie kupuję z drugiej ręki, tym bardziej przez internet. Chyba że sprzedawca ma 100 000 samych pozytywów...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Martwe dusze - "zarejestrowany 0 postów" dają też do myślenia jeśli przeglądają akurat "ten" wątek.
    Znaczy co... banować ich?

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    I właśnie temu nigdy, ale to NIGDY nie kupuję z drugiej ręki, tym bardziej przez internet. Chyba że sprzedawca ma 100 000 samych pozytywów...
    A wiesz, że kradzieże kont na Allegro dość często się zdarzają?
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 17-02-2012 o 00:07

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    I właśnie temu nigdy, ale to NIGDY nie kupuję z drugiej ręki
    No to moze zakup z pierwszej reki od np. Lider24 ;-)
    Nie wazne ktora tylko czy uczciwa... ta reka.

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów