Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 140

Wątek: Oszust!!!!!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Na digarcie tez próbował
    http://robsondawid.digart.pl/
    i w ogłoszeniach sklepu FotoPlus z Krakowa
    http://www.fotoplus.pl/sklep.foto/komis_sprzedaz/
    Widać koleś jest zdesperowany bo atakuje praktycznie każde forum związane z fotografią i wszystkie miejsca gdzie się handluje sprzętem foto. Na dodatek typek jest mało ogarnięty, w zdjęciach dowodu którym się posługuje (raczej nie należy do niego) zostawił współrzędne gps http://www.pogoski.pl/dlakogos/oszust.jpg
    no to co za problem zgłosić to policji i niech go po tym szukają. Jest punkt zaczepienia.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Gervee-w jaki sposób powinnam sie uwiarygodnić? Mam bezsensownie nabijac setki postów żeby potraktowano sprawę poważnie? Facet miesięcznie okrada ludzi na dziesiątki tysięcy złotych i naprawdę szkoda czasu na bawienie sie w powolne załatwianie sprawy..
    W jaki sposób ... bardzo prosto przez fakt potwierdzenia znanych na forum osób, że Ty to Ty. Nie chodzi tu, jak sama piszesz, o nabijanie postów ale o potwierdzenie, że nie jesteś kolejnym naciągaczem, który objawił się przy okazji.

Podobno pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł a tutaj bardziej wskazana jest dokładność, żeby "delikwent" nie wywinął się.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

tak dla przestrogi, pan arekkk to alias koszalinekkk, próbował być bardzo przekonujący ale jakoś żadna pora odbioru osobistego nie pasowała, a potem za parę tygodni pod aliasem robson się zgłosił, acz gdy poproszony o wiadomość z cb na moje konto słuch o nim zaginął:]
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    ........Admin został poinformowany w jakim celu sie zarejestrowałam. Gervee-w jaki sposób powinnam sie uwiarygodnić? Mam bezsensownie nabijac setki postów żeby potraktowano sprawę poważnie?........
    Bardzo dobrze, że z swojej strony wcześniej zapytałaś o zgodę Admina o zamieszczenie swojego anonsu na CB. Szkoda tylko, że Admin lub upoważniony przez niego moderator przed Twoim postem nie umieścił „słowa wstępnego” które by praktycznie zamknęło kwestię jakichkolwiek podejrzeń i ewentualnych niedomówień co do Twojej osoby i kierujących Tobą intencji.
    Odczuciom gervee wcale się nie dziwię - ja miałem całkiem podobne.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

U mnie zakończyło się wszytko pozytywnie. Już przestałem wierzyć, że się uda. Też pisałem o podobnym fakcie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Bardzo dobrze, że z swojej strony wcześniej zapytałaś o zgodę Admina o zamieszczenie swojego anonsu na CB. Szkoda tylko, że Admin lub upoważniony przez niego moderator przed Twoim postem nie umieścił „słowa wstępnego” które by praktycznie zamknęło kwestię jakichkolwiek podejrzeń i ewentualnych niedomówień co do Twojej osoby i kierujących Tobą intencji.
    Odczuciom gervee wcale się nie dziwię - ja miałem całkiem podobne.
    Ja, jako Admin (techniczny) forum nie zostałem uprzedzony.
    Fomag jako Właściciel forum też nic na ten temat nie pisał nigdzie.
    Również żaden z Moderatorów nic o tym nie wie, ani nic nie pisał na forum wewnętrznym.
    Tak więc troszkę nie rozumiem tekstu "Admin został poinformowany", bo nie wiem jaki Admin został poinformowany, albo kogo Pani Anita uważa za Admina naszego forum.

Podejrzewam tylko, że w pośpiechu Pani Anita napisała jakiegoś priva do kogoś, kogo uznała za Admina (jednak na pewno nie byłem to ja, nie mam pewności czy nie był to Fomag czy któryś z Moderatorów, być może priv poszedł do nieodwiedzanego konta o nazwie "Admin" ? ) i tuż po tym od razu napisała swojego posta?
    Nie w ten sposób powinno to wyglądać i rzeczywiście, tego typu post z prośbą o dane osobowe powinien być poprzedzony faktycznym słowem wstępu od Właściciela forum (nick: Fomag), albo przeze mnie lub któregoś z Moderatorów w zastępstwie, gdyby Fomag nie potwierdził otrzymania takiej informacji.

Coś już napisał

Domyślnie

Do mnie Robsonek tez się zgłosił. Chciał mi wcisnąć tamrona 17-50 2.8. Problem w tym, ze wysłała sample z nikona, a gdy na to zwrocilem uwage to podeslal inny plik niby z canona (tak bylo w exifie) ale plik mial nazwe DSC...

jego mail to robsonek@fejm.pl

anita-głowacka
    Guest

Domyślnie

Tak wlasnie zrobiłam, napisałam na konto o nazwie Admin, bo nie wiedziałam kto tu rządzi przepraszam za zamieszanie.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

anita-głowacka

Daj link do Twojego konta na forum.nikoniarze.pl
    Tak się składa, że też tam posiadam konto i napisze priv zobaczymy czy odpiszesz.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    anita-głowacka

Daj link do Twojego konta na forum.nikoniarze.pl
    Tak się składa, że też tam posiadam konto i napisze priv zobaczymy czy odpiszesz.
    Konto nazywa się, surprise!, anita-głowacka.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów