FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
to akurat polega na czym innym i niedługo będą płacze i zawodzenie po kolejnym sklepiku, który pobrał na konto grube setki tysięcy i nie zrealizował zamowień bo "zamiary miał dobre ale jakoś mu nie wyszło". odda w świetle kamer kilka tysiaków, każdemu po kilkadziesiąt złotych i jest ok - zamiary ma czyste.. temat rzeka i przybywać takich będzie nadal dopóki, dopóty jest masa naiwniaków, dla których priorytet to kilka złotówek oszczędności.
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
do mnie też odezwał się ten koszalinekkkk jak kupowałam ostatnio C 17-40 - przysłał mi sample ściągnięte z neta /w exifie miałam że strony www.slrlensreview.com/ - mail ten sam jak u Darka - konto na o2.pl
ja już nie odpisywałam mu nawet, bo stwierdziłam że ktoś sobie jaja ze mnie robi
Otrzymałem mail z adresu gebalnik@o2.pl bodaj w kilka godzin po wystawieniu ogłoszenia na giełdzie o chęci zakupu C24-105. Koleś proponował zakup nowego obiektywu z fakturą za 2600 i jako swoje miejsce zamieszkania podawał Lublin. Jakoś życie mnie nauczyło, że okazyjnie to można dostać w paszczę, więc ten okazyjny zakup w ogóle pominąłem w rozważaniach.
Dopłaciłem kilka stówek i w ciemno wysłałem kasę na konto do Krotoszyna do naszego forumowego Kolegi :-) W ciągu 24 godzin miałem na miejscu wyselekcjonowany egzemplarz obiektywu.
Stąd morał jest prosty, każdy z nas ma swój rozum i sam decyduje gdzie i komu wysyła pieniądze. Okazja i głupota zaś czynią złodzieja.
Nie każdego stać na zakup nowego szkła ;/
Od czytania tego wątku powinien zaczynać każdy kupujący.
Choć dwa dni temu w EKG (Tok -fm) usłyszałem gorzką prawdę, że :
" nie ma lepszej redystrybucji dochodu narodowego jak od głupiego do mądrego"
Ale może to tu nie pasuje, bo wkońcu czy mądrym można nazwać oszusta?
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.