-
Bywalec
U mnie działał też na intelu, gdy ja robiłem swoją instalację z amd były jeszcze problemy ale może to w końcu rozwiązali. Bardziej martwiłbym się o grafikę, bo apple nie wspiera zbyt wiele kart. Dodatkowo jeżeli to ma być instalacja na lapku to może się pojawić problem bo ekrany w większości laptopów są podłączone przez LVDS, a w macbookach przez chyba hdmi. Już nie pamiętam w każdym bądź razie jest to inne złącze. Używałem Mac'a, Wina i Linuxa na jednym komputerze jednocześnie. Porównując wydajność stanowczo wygodniej pracuje mi się na zdjęciach pod mac os. Uciążliwe są jednak aktualizacje systemu i zbieranie kextów pod swoją konfigurację. No i żeby korzystać z takich dóbr jak speedstep, trzeba znaleźć albo wyedytować sobie DSDT. Pod żadnym pozorem nie powinno się tego ruszać, jeżeli nie ma się pojęcia chociaż trochę. Najłatwiej zobaczyć co ma jakiś macbook albo imac w środku i użyć tych samych komponentów do budowy swojego pc, ale tu widzę już po fakcie niestety. Polecam hackintosha jeżeli znasz się trochę na komputerach i rajcuje Cię grzebanie w nich. Tak jak KrzysiekT powiedział. Jak już się go postawi to działa cacy, ale jego postawienie, tak żeby było tak jak Ty chcesz trochę wysiłku kosztuję. Da się to zrobić na wiele sposobów. Polecam lekturę różnych forów zagranicznych na ten temat. No i powodzenia, jak byś się zdecydował.
Uprawnienia umieszczania postów