Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: aparat Canon EF - poszukuję informacjii na jego temat

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonek
    Polemizowalbym z tym stwierdzeniem...
    Też po to mamy forum, żeby podyskutować :-)

W koncu czas swietnosci Canona A-1 tez "rozminął się znacznie z czasem upowszechnienia Internetu", a ilez opinii na jego temat mozemy przeczytac. Albo wezmy starszego FTb.
    Prawda. Nie kwestionuję.

IMHO Canon EF jest produktem niszowym. Na warszawskiej gieldzie foto zawsze jest po kilka A-1, AE-1, AE-1Program, dosc czesto wystepuja F-1, AV-1, rzadko spotyka sie AT-1 i AL-1. EF pojawia sie bardzo rzadko. Ostatnio widzialem 2, ale poprzedniego widzielem chyba ze 2 lata temu.
    Pytanie dlaczego?
    Można przypuszczać, że przyczyna leży w skali produkcji, ale to tylko moje przypuszczenia...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Można przypuszczać, że przyczyna leży w skali produkcji, ale to tylko moje przypuszczenia...
    Tez mi sie tak wydaje. Gielda jest swietnym sprawdzianem naszych przypuszczan. Jest tam sprzet z wielu zrodel. Ci handlarze, ktorzy jezdza do Niemiec czy Holandii biora wszystko jak leci i wystawiaja tutaj. Wiec dlaczego akurat EF mialoby byc najmniej przy powiedzmy sredniej produkcji.

Jack4x4
    Guest

Domyślnie

No i wreszcie dotarl do mnie piekny Canon EF w doskonalym stanie. Jest masywny i solidny jak F-1 (nawet z wygladu bardzo podobny). Juz zaladowalem film i jutro chce zaczac zdjecia testowe.
    Niestety nie moge sobie dac rady z pewnym drobiazgiem. Poza standardowym obiektywem 50 mm 1:1.8 mam do niego zooma 28-80 mm. Wg instrukcji zalecaja w dedykowanym obiektywie ustawic pierscien przeslony na A (powyzej 16) i dobierac czasy patrzac na strzalke na skali przyslon).Tymczasem zoom nie ma pozycji A powyzej maksymalnej przyslony

Uprawnienia umieszczania postów