Mnie nowa wersja nie ekscytuje. Może zmienię zdanie jak będę miał okazję pomacać...
Co do ceny to wydaje się drogo, ale uważam, że cena uwzględnia i wyprzedza inflacje i za rok lub dwa ta cena będzie równoważna do ceny mkI 4 lata temu.
Mnie nowa wersja nie ekscytuje. Może zmienię zdanie jak będę miał okazję pomacać...
Co do ceny to wydaje się drogo, ale uważam, że cena uwzględnia i wyprzedza inflacje i za rok lub dwa ta cena będzie równoważna do ceny mkI 4 lata temu.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Mnie się bardzo podobają te stałki szczególnie 24 - mniej niestety podobają mi się ich ceny. 3500 zł to jakaś parodia.
No i upadł mit pzrzez niektórych bardzo mocno lansowany, że Canon będzie rozwijał tylko linię L i EF-S'ów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Parodia, albo trzeba zacząć się przyzwyczajać do nowych lepszych cen![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Osobiście uważam, że wszystkie 'nowości' zapowiedziane przez Canona są średnio na rynku potrzebne, o ile nie zaryzykować stwierdzenia, że są zbędne. Pamiętajcie jedynie, że to moje zdanie. Z ostatnio dniowych premier, mi najbardziej podoba się propozycja Tamrona z zoomem 24-70 ze stabilizacją, myślę że cena/jakość będzie O.K.
A na Canonie z dnia na dzień się coraz bardziej zawodze, miał być 5d mk III, o obiektywach od miesięcy nikt nic nie słyszał, a tu rzutem na taśmę 3 buble C. wprowadza na rynek, w dodatku w astronomicznych kwotach. Nie podoba mi się to, nie podoba!
Po tej tragicznej wiadomości (stałki 2,8) zrodziła się we mnie nadzieja, że pracują nad nowym 35/1,8.
Przyznam, że 34 lata temu kupiłem sobie jakiś enerdowski 29/2.8 ale nie wyobrażam sobie abym miał coś takiego kupować znowu.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner