Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 259

Wątek: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

Uzależniony

Domyślnie

Mnie nowa wersja nie ekscytuje. Może zmienię zdanie jak będę miał okazję pomacać...
    Co do ceny to wydaje się drogo, ale uważam, że cena uwzględnia i wyprzedza inflacje i za rok lub dwa ta cena będzie równoważna do ceny mkI 4 lata temu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    No i tego nie rozumiem. Moim zdanie zrobienie tego na odwrot w wersji mkI bylo dobrym pomyslem bo jak sie uzywa oslony przeciw slonecznej to przy 24mm jest wysuniety a przy 70mm obiektym jest schowany i zyskujemy swietna oslone przed sloncem.
    Teraz albo oslona bedzie bardzo dluga albo przy 70mm wogole nic nie osloni. :neutral:

Cena tez zabija ale to norma przy premierze.

Po co te kombinacje? Szkło będzie miało zoom i osłonę jak w 24-105.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Po co te kombinacje? Szkło będzie miało zoom i osłonę jak w 24-105.
    Poprostu wydawalo mi sie to bardziej logiczne.
    Szkielka sa juz na preorderze w UK
    Cany:
    24-70mm - 2290f
    24mm - 749f
    28mm - 729f

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się bardzo podobają te stałki szczególnie 24 - mniej niestety podobają mi się ich ceny. 3500 zł to jakaś parodia .
    No i upadł mit pzrzez niektórych bardzo mocno lansowany, że Canon będzie rozwijał tylko linię L i EF-S'ów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Parodia, albo trzeba zacząć się przyzwyczajać do nowych lepszych cen
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Osobiście uważam, że wszystkie 'nowości' zapowiedziane przez Canona są średnio na rynku potrzebne, o ile nie zaryzykować stwierdzenia, że są zbędne. Pamiętajcie jedynie, że to moje zdanie. Z ostatnio dniowych premier, mi najbardziej podoba się propozycja Tamrona z zoomem 24-70 ze stabilizacją, myślę że cena/jakość będzie O.K.
    A na Canonie z dnia na dzień się coraz bardziej zawodze, miał być 5d mk III, o obiektywach od miesięcy nikt nic nie słyszał, a tu rzutem na taśmę 3 buble C. wprowadza na rynek, w dodatku w astronomicznych kwotach. Nie podoba mi się to, nie podoba!

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Po tej tragicznej wiadomości (stałki 2,8 ) zrodziła się we mnie nadzieja, że pracują nad nowym 35/1,8.
    Przyznam, że 34 lata temu kupiłem sobie jakiś enerdowski 29/2.8 ale nie wyobrażam sobie abym miał coś takiego kupować znowu .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    A na Canonie z dnia na dzień się coraz bardziej zawodze, miał być 5d mk III, o obiektywach od miesięcy nikt nic nie słyszał, a tu rzutem na taśmę 3 buble C. wprowadza na rynek, w dodatku w astronomicznych kwotach. Nie podoba mi się to, nie podoba!
    A kto obiecywał 5D mkIII i jakie buble - miałeś te obiektywy w ręku, że tak piszesz ? Ja zrozumiem że ta premiera nie jest dla wszystkich ale nie przesadzajmy z tymi epitetami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A kto obiecywał 5D mkIII i jakie buble - miałeś te obiektywy w ręku, że tak piszesz ? Ja zrozumiem że ta premiera nie jest dla wszystkich ale nie przesadzajmy z tymi epitetami.
    Jednak chyba faktem jest, że są to najmniej oczekiwane nowości i raczej niewielu zachwycą. ;-)
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jednak chyba faktem jest, że są to najmniej oczekiwane nowości i raczej niewielu zachwycą. ;-)
    Cenowo to na bank. A same w sobie? 24/2.8 i 28/2.8 są już (co prawda wiekowe) bardzo przyzwoite konstrukcje, dające spokojnie radę na 15mpx matrycy 50/500D :-?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów