Pokaż wyniki od 1 do 10 z 259

Wątek: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Tak - mam na myśli cień oprawki. Jednak 16mm to spore wyzwanie... A na 17-40 (do którego z 5 razy się przymierzałem :smile łatwiej to IMHO opanować (w końcu to "tylko" 77mm)
    mysle, ze i ten mm swoja roznice robi.

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Co do Tiffena, to miałem kilka i został mi w torbie też ND grad, ale reszty się pozbyłem. Kwestia gustu i upodobań.
    ja moglem Cie zle oryginalnie zrozumiec. Tiffen to IMHO kaszana i poza kilkoma dosc unikatowymi lub inaczej ciezko dostepnymi filtrami (812, Warm Pol, ND Grad) absolutnie nie wart rozwazania, bo optycznie to kielnia. B+W czy Heliopan sa na pewno lepsze, aczkolwiek tu dochodzi kwestia morderczej ceny kilkuset zlotych za, nazwijmy rzecz po imieniu: kawalek szybki...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Do kotleta to IS na nic, ruchu nie zatrzyma. Jak szanowna małżonka machnie ręką albo córeczka zapragnie gwałtownie spojrzeć w bok to i tak wyjdzie ruszone.
    wiem. ale z 18-135 tez to juz mam a tu i bokeh moze byc sensowny i AF ciut sprawniejszy i w transporcie milo...

ale no, nie za taka dziure w kieszeni...

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Dotychczasowy 24/2.8, który wszedł na rynek gdy znacznej części użytkowników tego forum nie było jeszcze na świecie, kosztuje w polskich sklepach , w przeliczeniu 400 - 500 euro
    w NL jest 420 i niedostepny. z tym ze to ostatnio tak podskoczylo, wczesniej bylo kolo 350 EUR.

akurat z wypozycjonowaniem tego szkla pojechali mocno po bandzie. moze za 2-3 lata to bedzie mialo sens, na chwile obecna, z uwzglednieniem haraczu za nowosc rynkowa, to ja mowie pas... szklo jest dla mnie wymarzone, jak z bajki... cena niestety blizej thrillera a wrecz horroru
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-02-2012 o 00:41 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów