Mnie się wydaje że te stałki z IS to chyba pod filmowanie zrobili bo po co komu szerokokątna stałka z IS i światłem 2,8 do fotografii?
Mnie się wydaje że te stałki z IS to chyba pod filmowanie zrobili bo po co komu szerokokątna stałka z IS i światłem 2,8 do fotografii?
Piszecie o 28/1,8 IS i 35/2 IS pytanie ile Canon zażądał by za nie skoro za 24/2,8 IS i 28/2,8 IS będzie chciał powyżej 2,5 tys. zł. Taki 28/1,8 IS kosztowałby pewnie powyżej 3,5 tys. zł i żadnego hitu by nie było.
Jakieś dwa EOS-y i m43
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tak, również moim zdaniem do cropa czy ogólnie mniejszych matryc powinno być jaśniej, ale nie wiem dlaczego do cropa czy 4/3 czy tym podobnych, nie ma super jasnych szkieł. Nie wiem dlaczego. Poza tym właśnie doczytałem "The silent and smooth operation of each lens makes them ideal choices for shooting video as well. " Czyli chyba są pomyślane do video, tak jak już ktoś wspominał.
Ceną te nowe stałki to zabiły... Wcześniejsze wersje kosztowały ile - po 300 dolarów? A tu 800-850... Jedyne co to mieć nadzieję, że rynek szybko zweryfikuje taką ofertę.