Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 373

Wątek: Tamron 24-70 2.8 VC USD :)

Domyślnie

Target ma czas. Chętnie poczeka aż się załapie. ;-)
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Na używkę za 1900?

Początki nałogu

Domyślnie

Obiektyw sens ma a potwierdza to choćby liczba osób, która otwarcie deklarowała oczekiwanie na szkło o nazwie Canon EF 24-70 f/2.8L IS USM, które to się nie pojawiło. Taki typowy wół roboczy, który nie musi mieć jakości stałek, ale być "do wszystkiego i do niczego" jednocześnie.

Domyślnie

Jak dla mnie 2,8 + IS to wymarzona kompozycja. Najbardziej zależy mi na stabilizacji, bo przydaje się w video, ciemnych pomieszczeniach i HDRach strzelanych z ręki. f2,8 oczywiscie zawsze jest bez dwóch zdań fajne, choćby ze względu na jasniejszy wizjer. Ale do rozmywania teł i portretów raczej używałbym jasnych stałek.

Tak więc w odróżnieniu od większości mój wybór to ten Tamron, który spełnia moje specyfikacyjne perwersje , albo C 24-105 IS, który jest trochę dłuższy (a to moze przydac sie rownie bardzo co 2,8). Oba ze wzgledu na stabilizacje...
    Chociaz po ostatnich moich przejsciach z Sigmą i narzekaniach znajomego na Tamrona (ktory na moim body dzialal akurat dobrze), postanowilem ze nastepne szklo bedzie C L i nie wiem czy chce robic od tej reguly wyjatek.

Pod linkiem sa sample w pelnej rozdzielczosci (trzeba kliknac thumby):
    http://blog.naver.com/sp_marketing/70135411814

Na moj gust f4@50mm jest zdecydowanie mniej ostre niz f8@50mm. Moze dlatego nie zamiescili zadnego w f2.8?

Poczekamy, zobaczymy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt_K-K Zobacz posta
    Obiektyw sens ma a potwierdza to choćby liczba osób, która otwarcie deklarowała oczekiwanie na szkło o nazwie Canon EF 24-70 f/2.8L IS USM, które to się nie pojawiło. Taki typowy wół roboczy, który nie musi mieć jakości stałek, ale być "do wszystkiego i do niczego" jednocześnie.
    Tylko te osoby czekały na Canonowską eLkę a nie Tamrona. Z kolei Ci którzy jarali się Tamronem z tego wątku oczekiwali "trochę" niższej ceny.
    Może jak cena dojdzie do 2/3 ceny canonowskiej mk I (a pewnie taką cenę całkiem szybko zobaczymy skoro Cichy taką podawał ), a Tamron w pierwszych testach nie zaliczy żadnej wpadki zmienię zdanie.
    Na razie widzę że w tym wątku po ogłoszeniu ceny zainteresowanie obiektywem spadło

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Takie obiektywy kupuja ludzie dla których liczy się cena i cena decyduje, wystarczy spojrzeć na cropa: C 17-552.8IS i T17-502.8(srutututu)VC sporo osób jest w stanie łyknąć wielokrotnie opisywane wady bo cena tego tamrona wynosi ok połowy canona w takim starciu im bardziej wspólczynnik odbiega od magicznej wartości 1/2 tym gorzej dla tamrona więc 30% może się okazać zbyt małą różnicą aby wzbudzić entuzjazm zakupu zamiennika.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    więc 30% może się okazać zbyt małą różnicą aby wzbudzić entuzjazm zakupu zamiennika.
    Ale ten zamiennik ma stabilizację, a "oryginał" (nawet w nowej, dużo droższej wersji) jej nie posiada. Jednemu nie potrzeba, a drugiego przekona do zakupu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale ten zamiennik ma stabilizację, a "oryginał" (nawet w nowej, dużo droższej wersji) jej nie posiada. Jednemu nie potrzeba, a drugiego przekona do zakupu.
    Tym bardziej, że cropowe zoomy 2.8 stabilizacje mają i cieszą się dość sporym popytem (mimo że istnieją wersje niestabilizowane i tańsze).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Na używkę za 1900?
    Nie słyszałem nigdy o dystrybucji nowych używek Tamrona, zaraz po premierze.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Nie słyszałem nigdy o dystrybucji nowych używek Tamrona, zaraz po premierze.
    A ja nie podałem ile trzeba będzie czekać na taką cenę i ofertę

Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów