Strona 16 z 38 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 373

Wątek: Tamron 24-70 2.8 VC USD :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    No ja też zwykłem czytać demotywatory, ale nie wiedziałem, że to się na cb przenosi.
    Przykro mi, nie zwykłem też odwiedzać wirtualnych miejsc, obleganych licznie przez socjopatyczną młodzież. :wink:

Leczymy kompleksy?
    Wazelina nie jest sprawdzoną metodą leczenia kompleksów. Ale zawsze możecie spróbować.

Noga jest nie ostra. Tak i mnie się wydaje. Coś czuję, że tamron dzięki presji wyprodukuje kiepskie szkło
    Noga nie jest ostra, ponieważ tak jak słusznie zauważył kolega Cichy "jest poruszona". Powodem do niepokojów powinnien być tu raczej fakt, że to co mieści się w DOF twarzy modelki, a znajduje się poniżej ramy roweru, powinno być również ostre. A nie jest.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie prosiłbym o zakończenie wymiany tych "uprzejmości" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na papierze wszystko fajnie. Jak chciałem kupić tele do krajobrazu to oglądałem 70-300VC USD - bo tani, lekki i dobra stabilizacja. Okazało się że 300mm słabe a kolory musztarda i skończyło się na 100-400L.
    Chciałbym się mylić, ale w tamronie 24-70 spodziewam się podobnych historii, łącznie z tym że 24mm wcale nie będzie mieć takiego szerokiego kąta widzenia jak Canon 24-70.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    [...] a kolory musztarda [...]
    Miałem 2 Tamrony i te kolory właśnie były jak opisałeś (w porównaniu do Canona). Ale może tutaj coś innego będzie.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Miałem 2 Tamrony i te kolory właśnie były jak opisałeś (w porównaniu do Canona). Ale może tutaj coś innego będzie.
    No już wcześniej o tym pisałem...dla mnie to największa wada Tamrona. Zafarb zielonkawo brązowy dający w kość szczególnie przy kolorze skóry.
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Początki nałogu

Domyślnie

No ceny niskiej chyba nie ma się co spodziewać, sądząc po tym ile kosztować będzie w USA:
    http://www.adorama.com/TM2470EOS.htm...ce=rflaid64393

u nas pewnie 1300E ..

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Przy tej cenie to eLka wychodzi na okazję :-) Ta stabilizacja raczej nie jest tyle warta

Początki nałogu

Domyślnie

Wszystko jak zwykle "zależy" - co komu w duszy gra i co komu w fotografowaniu potrzebne. Ja byłem tym szkiełkiem zainteresowany, ale nie za taką kasę, bo zoomy to dla mnie raczej dopełnienie "arsenału" niż jego baza

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

W Lodzi na targach , na stoisku Tamrona mieli to szkielko.
    Mozna bylo pomacac ale podpiac juz nie.
    Co do ceny to gosciu mowil ze nie drozej jak 4k ale sadzac po cenie w USA raczej sie nie zanosi...
    Co ciekawe, pytalem go o jakosc zdjec, ( napewno podpinali to szklo i robili nim juz zdjecia ) na co gosciu jakos bez entuzjazmumu, ze ok i tyle. Mialo sie wrazenie jakby tylko atrape mieli ktora nie robi zdjec bo raczej chyba dobre slowo powinni mowic o zdjeciach z tego szkla Wiec albo nie robili tym szklem zdjec albo nie ma sie czym chwalic...

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

Jeśli taka cena się potwierdzi to jakoś nie wierzę że na obiektyw znajdzie się wielu chętnych. Nawet Canon co najwyżej liczy sobie drugie tyle za IS. Szkoda ze Tamron nie trzyma się cen, do których nas przyzwyczaił.

Strona 16 z 38 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów