Strona 14 z 38 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 373

Wątek: Tamron 24-70 2.8 VC USD :)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    NOBEZJAJ. Naprawde jesteście w stanie tyle zapłacić za tego Tamrona?
    Za 4kzł to ja mogę sobie spokojnie przytargać w wakacje nowego C24-70/2.8 zza Wielkiej Wody.
    Aż tak tanio to za oceanem nie jest
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

nobezjaj 24-70L nie ma IS, waży 200g więcej, jest miękki na 24mm aż do f/5,6, jeżeli tami będzie miał podobne mtfy jak 24-70 II i do tego IS to się na serio warto nad nim pochylić, a jeszcze pewnie znów pocisną gwarancję na 5 lat to będzie miodzio...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Aż tak tanio to za oceanem nie jest
    Przy dzisiejszym kursie 3,08zl oraz Regular Price w sklepie gdzie się zwykle zaopatruje w sprzęt foto minus Instant Rebate, wychodzi $1299, czyli jak w mordę dał 4000,92zł. Cło przemilczę, bo mi znów tu zarzucą, że chcę kontrabandę promować

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    nobezjaj 24-70L nie ma IS, waży 200g więcej, jest miękki na 24mm aż do f/5,6, jeżeli tami będzie miał podobne mtfy jak 24-70 II i do tego IS to się na serio warto nad nim pochylić, a jeszcze pewnie znów pocisną gwarancję na 5 lat to będzie miodzio...
    No to 24-70L już znasz. I tylko dlatego jesteś w stanie dać 4kzł w ciemno za szkło, którego nigdy w rękach nie miałeś?
    Ja nie twierdzę, że Tamron jest zły, sam mam 28-75 ( nawet dwa egzemplarze) i złego słowa bym nie powiedział, gdyby nie tandetna jakość wykonania.

Nawet szukam od jakiegoś czasu czegoś, co pozwoliłoby mi zastąpić jednocześnie 24-105L i 28-75. Ten Tamron ma na pierwszy rzut oka wszystko, czego mi potrzeba. Jasność, lekkość, ostrość, fullfrejmość, wreszcie cichy napęd i stabilizację.

Ale czy jestem w stanie zapłacić 4kzł, za znaną mi jakość wykonania? Raczej nie. Tak jak napisałem wcześniej: $800, góra $900, powinno być warte to szkło, aby taki jak ja amator chciał się po nie schylić.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

[QUOTE=VomitroN;1051272]Przy dzisiejszym kursie 3,08zl oraz Regular Price w sklepie gdzie się zwykle zaopatruje w sprzęt foto minus Instant Rebate, wychodzi $1299, czyli jak w mordę dał 4000,92zł. Cło przemilczę, bo mi znów tu zarzucą, że chcę kontrabandę promować QUOTE]

Doliczając cło już tak tanio nie będzie jednak i tak taniej jak u nas, poza tym nie każdy ma możliwość kupna za oceanem

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

Domyślnie

kurczę może już ponad rok minął jak sprzedałem T17-50 ale jakoś przeżył deszcze, śniegi, -21 stopni na śnieżce przy wietrze pod 100km/h i nic mu się nie działo, a jak dadzą ci 5lat gwarancji to nawet elka tyle nie ma...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    kurczę może już ponad rok minął jak sprzedałem T17-50 ale jakoś przeżył deszcze, śniegi, -21 stopni na śnieżce przy wietrze pod 100km/h i nic mu się nie działo, a jak dadzą ci 5lat gwarancji to nawet elka tyle nie ma...
    Ale to o niczym nie świadczy a właściwie to świadczy że umiesz się ze sprzętem obchodzić... , jadnemu się uda drugiemu nie sam obiektyw nie jest na takie extrema projektowany sam w sobie. Myśle że jak będzie od sigmy droższy ~500zł to będzie uczciwa cena za niego...rozszerzyć gw i można go 5lat męczyć :-P
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

700-800$ to jest cena, którą chętnie dam za to szkiełko, znając już produkty Tamrona. Za drożej, to niech gdzie indziej szukają frajerów.:wink:
    Jednak taka cena jest nadal lepsza od ceny nowego 24-70L. W kwestii tego tamrona, blado wypada Cwanon chcąc za szkło nieco ponad 8k.

Cytat Zamieszczone przez AMB Zobacz posta
    I właśnie o to chodzi, płacąc za obiektyw sporo kasy nie patrzę tylko na ostrość dla mnie równie ważna jest budowa, AF , serwis czy to że jak zmienię za 5 lat puszkę to dalej obiektyw będzie działał jak należy. [...] nie będzie żadnych bf czy ff, będzie dawał ładne kolory i dobrze pracował pod światło to uznam że cena 1000E jest w miarę przyzwoita
    Na pewno, to wszystko spełnia sigma 24-70/2.8 HSM? Miałem, przebolałem i sprzedałem. Jeśli ktoś nie miał w ręce 24-105L z USM czy innego szkła canonowskiego z USM, to może wymyślać, że sigma jest świetnym szkłem.

Jeśli chodzi o ł-optycznych, to po ostatnich testach dochodzę do wniosku, że tylko sobie jaja robią.

NOBEZJAJ. Naprawde jesteście w stanie tyle zapłacić za tego Tamrona?
    Za 4kzł to JA mogę sobie spokojnie przytargać w wakacje nowego C24-70/2.8 zza Wielkiej Wody.
    Tak. Tylko, że tylko i wyłącznie Ty. Nie ja, Cichy czy ktokolwiek inny.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec Awatar BlueICE
    Miasto
    Kraków
    400D -> 60D -> D300s -> D50 -> D600

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

jesli owe sample sa faktycznie z tego szkiełka to już mi sie ono podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Tak. Tylko, że tylko i wyłącznie Ty. Nie ja, Cichy czy ktokolwiek inny.
    Zwykłem wyrażać swoje opinie w pierwszej osobie liczby pojedynczej. To chyba oczywiste. Tobie też to proponuję, bo jeszcze ktoś gotów Cię posądzić o wazelinę.
    No wiesz... KTOŚ.
    Nie ja, Cichy, czy ktokolwiek inny :wink:
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 14 z 38 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów