Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 263435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 373

Wątek: Tamron 24-70 2.8 VC USD :)

Coś już napisał

Domyślnie

u optycznych wypadł naprawdę słabo, ale w praktyce to może być świetny obiektyw jak 28-75; tylko ta cena

Domyślnie

Gdyby księgowi Tamrona uwzględnili to szkło jako konkurencję dla np. Sigmy 24-70, a nie dla nowego Canona 24-70 II, i wyszacowali cenę w granicach 800-900$, to Tamron by się nie wyrabiał z jego produkcją. A tak pewnie chętnych ze świeczką trzeba szukać.

BTW, ciekawe, czy tipom z tego forum udało się puścić w obieg choć po jednym egzemplarzu?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Domyślnie

Chrzanisz farmazony, VomitroN. Wystarczy wpisać ten obiektyw na YT, żeby zobaczyć, ilu ludzi go kupiło i testuje albo poczytać zagraniczne fora. Pewnie sam go kupię, bo cena jak dla mnie jest OK. Tyle tylko, że chwilowo nie mam kasy

A to forum naprawdę nie jest dobrym odzwierciedleniem rynku. Ile osób ma tutaj 5DIII? Na palcach jednej ręki można policzyć - niezbyt dużo, jak na 17 tys. użytkowników. Można by wyciągnąć wniosek, że ten aparat wszędzie tylko zalega na półkach, a rzeczywistość jak wiadomo jest zupełnie inna - schodzi jak ciepłe bułeczki.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Jak zwykle, zawsze znajdzie się jakiś światowiec, któremu szerokie horyzonty przesłaniają widok bezpośrednio pod nogami. Nawiązując do forumowych tipów, miałem wyraźnie na myśli rodzimy rynek foto. A ty od razu wyjeżdżasz, „że w Ameryce to Murzynów biją”.

BTW, nie rozumiem po co podnosisz tu nieistotny dla mnie aspekt opiniotwórczości forum. Gdybym go traktował tak poważnie jak Ci się wydaje, nigdy bym się nie zdecydował na Canona 17-40 i pogonił 24-105.

Więcej uwagi dla wypowiedzi, którą się komentuje.

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Gdyby księgowi Tamrona uwzględnili to szkło jako konkurencję dla np. Sigmy 24-70, a nie dla nowego Canona 24-70 II, i wyszacowali cenę w granicach 800-900$, to Tamron by się nie wyrabiał z jego produkcją. A tak pewnie chętnych ze świeczką trzeba szukać.

BTW, ciekawe, czy tipom z tego forum udało się puścić w obieg choć po jednym egzemplarzu?
    To chodzi Ci o polski rynek czy nie? Piszesz cene w usd, piszesz o produkcji Tamrona to chyba jednak chodzi o swiatowa produkcje i sprzedaz? Poza tym ten Tami nie jest wiele drozszy niz te 900usd w USA.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    To chodzi Ci o polski rynek czy nie? Piszesz cene w usd, piszesz o produkcji Tamrona to chyba jednak chodzi o swiatowa produkcje i sprzedaz? Poza tym ten Tami nie jest wiele drozszy niz te 900usd w USA.
    A od kiedy to księgowi Tamrona księgują w złotówkach, a tipy z tego forum sprzedają sprzęt japońskim klientom ?

BTW, możesz podzielić się linkiem, gdzie kupię go za circa $900?
    Akurat wybieram się na wakacje za Wielką Wodę i taka cena jest jak najbardziej akceptowalna, a wszędzie widzę tylko $1299.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

BTW, możesz podzielić się linkiem, gdzie kupię go za circa $900?
    Akurat wybieram się na wakacje za Wielką Wodę i taka cena jest jak najbardziej akceptowalna, a wszędzie widzę tylko $1299.
    Problemy z czytaniem ze zrozumieniem??? :wink:

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Poza tym ten Tami nie jest wiele drozszy niz te 900usd w USA.
    Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Problemy z czytaniem ze zrozumieniem??? :wink:
    Tak, nie rozumiem tego co napisałeś powyżej. Wyjaśnisz?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Tak, nie rozumiem tego co napisałeś powyżej. Wyjaśnisz?
    No i pojawiło się wytłumaczenie. Nasz kolega prostych zdań złożonych nie rozumie.

Odnośnie tamrona. Podpinałem pod C czy N i nic, żadnej magii. Żadnych fajnych efektów. Ceny w PL jak zwykle muszą być na tyle ciekawe, a i samo szkło jest no powiedzmy sobie średnie.

Pomijam już fakt, że ja to wolę 24-1xx niżeli 24-70
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    No i pojawiło się wytłumaczenie. Nasz kolega prostych zdań złożonych nie rozumie.
    Wesprzyj mnie zatem wiedzą gramatyczną... kolego... i wyjaśnij proszę, co to jest "proste zdanie złożone".

Chyba faktycznie coś ze mną nie tak. Najpierw nie potrafię pojąć że $1299 to niewiele drożej niż $900, co przy dzisiejszym kursie dolara daje nieistotną różnicę ok. 30% i 1356zł . Zatem posługując się powyższym algorytmerm, śmiało można również uznać, że Tamron 24-70 w USA jest niewiele tańszy niż te $1698.

A teraz jeszcze czytam, że ominęły mnie ważne dla mego pojmowania świata lekcje j. polskiego.

Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 263435363738 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów