Napisałem, że można.
Napisałem, że można.
O obiektywach wiem prawie wszystko
A tam.. i tak będzie oszukany :P
A tak poważnie, czekam z niecierpliwością.. chociaż większe przekonanie mam do szkieł systemowych to różnica cenowa nie jest bez znaczenia. A przydałby się taki zakres, oj przydał..
C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42
No a dziwisz się? Póki co wszystkie testy tego szkła zaprezentowane w tym wątku pokazują, że jest nędza. No ale rozumiem, że digital-picture kłamie, testerzy na blogach kłamią, świat się sprzysięgł przeciwko ostrym Tamronom.
17-40 taka bida? Nie widzę, żeby Tamron był lepszy w rogach, nawet po przymknięciu do f/4.
http://www.the-digital-picture.com/R...mp=2&APIComp=0
Porównanie ze staruśkim 24-70 wychodzi jeszcze mizerniej na niekorzyść Tamrona.
Miałeś, porównywałeś ?
Ja już jestem po plenerze, teraz jeszcze suche porównania z Canonem i być może już jutro wieczorem wrzucę jakieś wypociny.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak jak mi kiedyś w sklepie powiedział jeden Pan sprzedawca „..a czego Pan oczekiwał przecież to tylko Tamron..” , tak pewnie będzie i tym razem – gdyby miał być taki super, to przecież już jest w sprzedaży i wszędzie by o tym było baaaardzo głośno.
A jeszcze jak kiedyś gdzie tutaj przeczytałem jak to forumowy Kolega Sprzedawca Pan Cichy odpisał innemu Koledze niezadowolonemu z zakupu Tamrona (w tamtym przypadku z ostrości egzemplarza), że Kolega Sprzedawca po zaprezentowanych zdjęciach też by wypuścił/sprzedał taki egzemplarz to ręce mi opadły.
I taka mała rada, kto jest faktycznie zainteresowany zakresem, ceną to niech kupuje wysyłkowo (polecam tam gdzie najtaniej ale oczywiście w jakichś raczej pewnych punktach) i do 10 dni bezproblemowy ewentualny zwrot (zgodnie z prawem), a to wystarczająco dużo czasu na testy pod swoje potrzeby.
Nie chcę tym wpisem nikogo obrażać, ani nie mam w tym absolutnie żadnego interesu – to tylko i aż FORUM
2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..
Oceniam tylko to , co widzę w kilku podlinkowanych testach tego szkła. Czyżbym się pomylił? Jeśli tak to wskaż proszę gdzie?
Zatem masz coś konkretnego do powiedzenia czy tylko tak tradycyjnie, po forumowemu wpisujesz się w tradycję uprawiania wycieczek osobistych pod adresem adwersarza, któremu nie za bardzo ma się co odpowiedzieć z racji braku argumentów?
Nie. Nie mam gdzie kupić porządnego egzemplarza. Przecież wszyscy wiemy, że ostre egzemplarze fabryka sprzedaje wyłącznie Tobie
Choć będąc szczerym też nie sądzę, żeby okazał się tak kiepski jak na samplach z digital-picture. przecież te rogi to jakiś koszmar ...
Ostatnio edytowane przez nowart ; 10-05-2012 o 20:27