Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 373

Wątek: Tamron 24-70 2.8 VC USD :)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Napisałem, że można.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

A tam.. i tak będzie oszukany :P

A tak poważnie, czekam z niecierpliwością.. chociaż większe przekonanie mam do szkieł systemowych to różnica cenowa nie jest bez znaczenia. A przydałby się taki zakres, oj przydał..
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A moze ktoś inny ma ochotę przestestować, bo jak mam potem czytać podobne komentarze to już mi się nie chce...
    No a dziwisz się? Póki co wszystkie testy tego szkła zaprezentowane w tym wątku pokazują, że jest nędza. No ale rozumiem, że digital-picture kłamie, testerzy na blogach kłamią, świat się sprzysięgł przeciwko ostrym Tamronom.
    17-40 taka bida? Nie widzę, żeby Tamron był lepszy w rogach, nawet po przymknięciu do f/4.
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=2&APIComp=0

Porównanie ze staruśkim 24-70 wychodzi jeszcze mizerniej na niekorzyść Tamrona.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miałeś, porównywałeś ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No a dziwisz się? Póki co wszystkie testy tego szkła zaprezentowane w tym wątku pokazują, że jest nędza. No ale rozumiem, że digital-picture kłamie, testerzy na blogach kłamią, świat się sprzysięgł przeciwko ostrym Tamronom.
    17-40 taka bida? Nie widzę, żeby Tamron był lepszy w rogach, nawet po przymknięciu do f/4.
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=2&APIComp=0

Porównanie ze staruśkim 24-70 wychodzi jeszcze mizerniej na niekorzyść Tamrona.
    nowart widzę że albo masz jakiś interes w takiej krytyce albo Tamron Ci kiedyś krzywdę zrobił tyle nienawiści w kilku słowach ...
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja już jestem po plenerze, teraz jeszcze suche porównania z Canonem i być może już jutro wieczorem wrzucę jakieś wypociny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    nowart widzę że albo masz jakiś interes w takiej krytyce albo Tamron Ci kiedyś krzywdę zrobił tyle nienawiści w kilku słowach ...
    A ja bym prosił żebyś się powstrzymał od takich personalnych ocen na forum :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclov

Domyślnie

Tak jak mi kiedyś w sklepie powiedział jeden Pan sprzedawca „..a czego Pan oczekiwał przecież to tylko Tamron..” , tak pewnie będzie i tym razem – gdyby miał być taki super, to przecież już jest w sprzedaży i wszędzie by o tym było baaaardzo głośno.

A jeszcze jak kiedyś gdzie tutaj przeczytałem jak to forumowy Kolega Sprzedawca Pan Cichy odpisał innemu Koledze niezadowolonemu z zakupu Tamrona (w tamtym przypadku z ostrości egzemplarza), że Kolega Sprzedawca po zaprezentowanych zdjęciach też by wypuścił/sprzedał taki egzemplarz to ręce mi opadły.

I taka mała rada, kto jest faktycznie zainteresowany zakresem, ceną to niech kupuje wysyłkowo (polecam tam gdzie najtaniej ale oczywiście w jakichś raczej pewnych punktach) i do 10 dni bezproblemowy ewentualny zwrot (zgodnie z prawem), a to wystarczająco dużo czasu na testy pod swoje potrzeby.

Nie chcę tym wpisem nikogo obrażać, ani nie mam w tym absolutnie żadnego interesu – to tylko i aż FORUM
    2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agkf Zobacz posta
    A jeszcze jak kiedyś gdzie tutaj przeczytałem (...)
    Jeśli coś przytaczasz, to podaj link, bo z tego co napisałeś na pierwszy rzut oka wynika, że kłóciłem się na forum z jakimś swoim niezadowolonym klientem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    Oceniam tylko to , co widzę w kilku podlinkowanych testach tego szkła. Czyżbym się pomylił? Jeśli tak to wskaż proszę gdzie?
    Zatem masz coś konkretnego do powiedzenia czy tylko tak tradycyjnie, po forumowemu wpisujesz się w tradycję uprawiania wycieczek osobistych pod adresem adwersarza, któremu nie za bardzo ma się co odpowiedzieć z racji braku argumentów?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Miałeś, porównywałeś ?
    Nie. Nie mam gdzie kupić porządnego egzemplarza. Przecież wszyscy wiemy, że ostre egzemplarze fabryka sprzedaje wyłącznie Tobie

Choć będąc szczerym też nie sądzę, żeby okazał się tak kiepski jak na samplach z digital-picture. przecież te rogi to jakiś koszmar ...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 10-05-2012 o 20:27

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów