Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 113 z 113

Wątek: [test] Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,

Ciekawa dyskusja - ale jeśli można, to też poprosiłbym o RAWy (te z Rutinoscorbinem - proste i pod kątem).

Dla ciekawości przepuściłem te Twoje zdjęcia (jpg) przez program liczący MTFy i wyszło mi:
    1. na pierwszym zdjęciu C=17[lpmm], S=21[lpmm]
    2. na drugim zdjęciu C=13[lpmm], S=24[lpmm]

Nie są to tablice testowe, więc wynik jest pewnie obarczony błędem, ale 21..24[lpmm] dla Samyanga, to mniej więcej tyle, ile wyszło Optycznym... Ciekawe, ile wyszłoby na tablicy ISO...

Pozdrawiam, Alex

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ha ha Dobre sobie. Mnie się udowadniać nie chce ? A co robię przez cały czas?
    Udowadniasz jaki to Samyang cudowny i ostry przy żenującym Canonie. Przecież ta deklasacja w ostrości to sedno Twojego "porównania" i koronny argument, któremu poświęcasz najwięcej uwagi a udowadnianie polega z grubsza na wrzucaniu sampli z Samyanga bez żadnego porównania z Canonem co kwitujesz:

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tym razem nie pokuszę się o porównanie z Canonowym odpowiednikiem. Dlaczego ? Ano, bo szkoda chyba mojego czasu. Już widzę komentarze typu "łe, optycznie może i podobnie jak elka, ale nie ma AF i uszczelnień, i powinna kosztować szesnaście razy taniej" :grin: No więc szczędząc sobie nerwów skupiam się na merytoryce, czyli moim subiektywnym opisie tegoż oto produktu.
    Zatem: ha, ha. Dobre sobie

A po co ci kolejne rawy ? Zdejmiesz CA i napiszesz, że Canon jest lepszy ? Tego bym się mógł spodziewać, więc oszczędzę już sobie miejsca na serwerze..
    Ty naprawdę masz ludzi za debili ... po cóż miałbym niby grzebać w publicznie udostępnionych rawach? Chciałem zobaczyć pełne kadry i rozkład ostrości/CA. Tyle. A może i AZ tyle...
    Ale rozumiem, ja jestem matacz, Ty krystalicznie uczciwy i szczery tester, któremu miejsca brak na 2 rawy ... nie było pytania

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dosyć!
    Poziom argumentacji dalece już odbiega od tego co można uznać za rzeczową i kulturalną dyskusję. Zamykamy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów