Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 113

Wątek: [test] Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Czytam i nie wiem, o co ci chodzi...
    Nie Ty jeden

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Skoro używałeś to w czym problem z takim bagażem?

Co do portalu optyczne, nie interesuje mnie kto kim tam jest ale jak sie zabierają za coś to powinni robic to dobrze. Nie po raz pierwszy testowane u nich szkła wypadają gorzej jak na innych portalach(o samplach nie wspominając).

Nie wiem co jest głupiego w tym , że masz sprzet starszy ode mnie, na którym sam zaczynałem?? Tyle, że ja nie biadole jakie manualne ostrzenie jest trudne w cyfrówkach

A tak a propo mam 28 lat nie 27
    Czy tak trudno zrozumieć, że nie biadolę na brak AF, ale na brak AF w słabym obiektywie za ponad 2500 pln. W Samie 85 1/4 za 800 pln, nie przeszkadza mi brak AF. W tym obiektywie też by mi nie przeszkadzał, ale nie przy takiej cenie, tych ładnych fioletach w całym kadrze i podejrzanym f=1/4. Nie kupiłem do tej pory Sama 35, bo czekałem na tego Sama 24. Spytaj się Kuby, dlaczego dodaje potwierdzenie do obiektywów i dlaczego ostrzy na LV.

Śmieszne było to, że sugerowałeś mi, że jestem wytworem cyfrówek, typowym Polakiem co wszędzie łazi i marudzi, że barze mlecznym nie podają Mojeta.
    Ok, nie muszę nikogo przekonywać na siłę, każdy ma własny budżet i potrzeby. Nie mam ochoty spinać się o takie drobiazgi jak obiektyw 24 mm od Sama. Niech wszystkim służy jak najlepiej to szkiełko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A co ma piernik do wiatraka? Z tego wynika, że równie dobrze ja mogę się zabrać za plombowanie zębów.

Być może p. Olech zna się na czarnych dziurach i innych kasjopejach, ale zdjęć to niestety robić nie umie.

Skoro już się używa cięzkich argumentów, to niestety, ale z tym się trudno nie zgodzić.
    Nie musi umieć robić ładnych zdjęć, ale nie wątpię, że zna się na optyce. Obiektyw to instrument optyczny i można sprawdzić jego cechy za pomocą odpowiednich testów. Opisać te cechy w sposób ilościowy, a nie typu piękny bokeh, żyleta na pełnej dziurze i super plastyka.
    Ostatnio edytowane przez polm ; 09-02-2012 o 21:49 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

niech Ci będzie, ale skoro narzekasz na szkło za niecałe 3 tysiące to co mają powiedzieć posiadacze Zeissów

Pozdrawiam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

@Cichy
    to proste...
    Arek , z optycznych raczej dystansuje się od "teorii przysłony" - przeczytaj dokładnie wpis...

a jeśli chodzi o zdjęcia - wycięcie exif to ukłon w stronę optycznych, a nie twoich twierdzeń... - prawda?
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    niech Ci będzie, ale skoro narzekasz na szkło za niecałe 3 tysiące to co mają powiedzieć posiadacze Zeissów

Pozdrawiam
    Może to samo co nabywcy tego złoma
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Aston_Martin_Lagonda
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

a jeśli chodzi o obiektyw...
    jeśli ktoś stwierdza luzy i niezgodność otworu względnego ze względu na małe różnice w pomiarach, a ja tego szkła nie miałem i nie testowałem , to:
    a) przyjmuję na wiarę -nie mam większych zastrzeżeń do wyników w ich metodologii testowania szkieł i raczej im wierzę..
    b)mam to szkło i przedstawiam własne pomiary dementując tym samym słabość szkła jako szkła , a składając zły wynik na dany egzemplarz testowany przez optycznych
    c)porównuję wyniki z innych portali i w sposób kulturalny zwracam uwagę , że być może jednak szkło w testach było "nie teges" - ale nie stosuję osobistych,niepotrzebnych , wycieczek w stronę testujących...

osobiście - nie wygrałem w lotto, ale mi to lotto - moje szkła to długie szkła, szerokie mam trzy i myślę, że na długo mi jeszcze starczą.
    osobiście 28/2.8 posiadane w 100% mi wystarcza , 1,4 nie potrzebuję i tak musze przymykać do f8 - a co mi tam...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kris, a kto zaczął te wycieczki?

Wysłano z wychodka.

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

MC - jak zwykle zaczyna się od "a u .... to wyszło tak"
    Arek jak zwykle unosi się "honorem"...

od słowa do słowa... "polska ludowa"

po cholerę to komu... - z powodu jakiegoś głupiego szkła ... - dlaczego nie merytorycznie...???

ja nie oceniam - ja tylko zwracam uwagę...
    znasz moje nastawienie do tego...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Może to samo co nabywcy tego złoma
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Aston_Martin_Lagonda
    o gustach się nie dyskutuje i tym miłym akcentem zakończę pisanie w tym wątku
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pewnie, że znam. Zwracam tylko uwagę na fakt, że Arek w pewnym sensie zarzucił komuś nieuczciwość dyskredytując go jako sprzedawcę.

Tak na marginesie - od kolegi Cichego nigdy nic nie kupiłem :-P

Wysłano z wychodka.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów