Pokaż wyniki od 41 do 50 z 113

Wątek: [test] Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Optyczne sobie podaruj bo to żaden wyznacznik, bo jak można testowac jasne szkła poprzez ich domykanie Kolejna sprawa - 100% z Ciebie polak chciałby same najlepsze rzeczy ale nie płacąc za to odpowiedniej kwoty(żenada). Ręczne szkła są proste w obsłudze ale trzeba zaczynać od analoga a nie jak teraz większość "dzieci XXI w" od "syfrófki z marketu" Byś miał styczność z takimi szkłami nie pisałbyś głupot. No ale że mamy wygodne i leniwe społeczeństwo to kupuj Canonowskie Lki za kosmiczne pieniądze skoro uwazasz, że Sami jest drogi, na pewno tymi od C zrobisz lepsze/ciekawsze zdjęcia. Tyle w temacie.
    Zaczynałem od Carata 6x6 z NRD, ze szkłem ZJena Biometar 80mm. Ostrość ustawiało się na czuja bo to nie była lustrzanka ani dalmierz. Pierwsza lustrzanka to Zenit TTL model olympijski z 1980 r. Wiem co to są manualne szkła. Ostrzenie na matówce z Zenita było przyjemne, bo było widać co jest ostre. W obecnych wizjerach nie widać dobrze granicy między ostrym/nieostrym. Już pisałem, że mam 2 szkła od Sama i nic złego na nie napisałem. Ty natomiast w niegrzeczny sposób imputujesz mi że jestem żyrafą. Nie jestem Żyrafą. Aktualne szkło Sama nie oferuje odpowiedniej jakości do swojej ceny. Nie oferuje w ogóle jakości. Jeśli masz ochotę to sobie kup, ja Ci nie zabraniam tej przyjemności.

Co do optycznych, nie wiem czy wiesz, że Arkadiusz Olech to dr hab. astronomii.
    http://www.camk.edu.pl/people/olech
    Czy myślisz, że ma mniejsza wiedzę o optyce od tej gromadki różnych znawców którzy wypisują swoje mądrości tu i ówdzie ?

Edit: widzę, że masz 27 lat. Mój Zenek jest od Ciebie o 5 lat starszy, a Carat o jakieś 20 . Trochę głupio wyszło, co nie ?
    Ostatnio edytowane przez polm ; 09-02-2012 o 14:43 Powód: Taki mały wtręt
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów