Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Ostrość stałek CANONA..

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Tak widać. Nie po to kupuję jasne szkło by je potem przymykać. Jaki jest tego sens? Jeśli podobają mi się efekty z pełnej dziury, to jaki jest sens jej przymykania.

To stwierdzenie uwarunkowane jest posiadanym korpusem. Jeżeli korzystamy z korpusu, na którym wysokie ISO jest użyteczne* to możemy sobie pozwolić na tego typu manewr. Jeśli jest inaczej, to lepszym wyjściem jest szkło.

* - poza tym, każdy ma własny wyznacznik poziomu szumów na matrycy.
    Twoj wybor czy go przymknac czy nie ale jak kupuje obiektyw z przyslona 1.4 to moge go przymknac np do f1.8.Z najwyzszej przyslony mozna korzystac kiedy sie potrzebuje GO badz jest malo swiatla ale widze ze sporo osob korzysta z niej bez jakiejkolwiek potrzeby.
    Jak dla mnie to tak jakby ktos kupil samochod i upieral sie zeby korzystac tylko z 2 biegow

Domyślnie

nie czytaj za dużo takich komentarzy , bo tylko się zniechęcisz . Większość ma juz po prostu skręcenie zawodowe czy hobbystyczne i każde zdjęcie ogląda pod dużymi powiększeniami i szuka byle jakiego pretekstu by się przyczepić Ja też mam , 28mm 1,8 i znam jego ograniczenia . Ale prawda jest taka że one aż tak nie przeszkadzają , zazwyczaj focę od f 2 i jest bdobrze . A często drukuje te zdjęcia w formacie a4 . Pamiętaj że nawet jeśli szkło jest trochę słabsze przy otwartej przesłonie , to i tak zobaczysz to przy dużych powiększeniach , a tak większość społeczenśtwa zdjęć nie ogląda.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów