Patrząc na obecne standardy, to tylko K-5 wypada najlepiej. Pozostałe korpusy miały problemy z wysokim ISO. System wypada blado wg mojej skromnej opiniiBo brakuje w nim tego, co zyskałem w Canonie, a chciałem mieć FF i zoomy (których nadal nie mam).
To zwracam honor
Niektórzy mawiają, MAŁY, ale WARIATczyli, że co mniejsze to lepsze ?![]()
Oj czepiasz sięA gdzie mogę dostać Tamrona 17-55mm F/2.8 ???![]()
![]()
Podczas spotkań z rodzinką, czy to przyszłymi teściami czy moimi rodzicami mam do czynienia z całym systemem. Mam też kilku znajomych, którzy od jakiegoś czasu namawiają mnie na Pentaxa. Mogę powiedzieć, że w tym systemie umoczyłem tylko nogę w kałuży.Darx używasz systemu Canon czy Pentax ?![]()
Miałem przyjemność korzystać z K-5 z kilkoma znanymi limitedami. Muszę powiedzieć, że zaskoczył mnie w pozytywnym znaczeniu. Jednak brak dostępności do zoomów typu 70-200/300 lub 400+ sprawił, że odpuściłem.
Wraz z wejściem w canona i zakupieniem szkiełka do makro zmieniły mi się priorytety i zoomów już nie kupiłem![]()
Tak poza tym jestem na tak wobec "wędrówek systemowych". Na moje jest, to jedyny (drogi) sposób by poznać system. Można też próbkować wśród znajomych, ale nie każdego stać na niesamowite szkiełka.