Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: Nikon D7000 vs. Canon 60D vs. Pentax K-5 vs.?

Mieszany widok

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Raczej jestem zdecydowany na K-5, po przeczytaniu zagranicznych testów oraz opini dystansuje on Canona i Nikona, zawsze porównują go z dużo droższym C 7D i 5D m2.

Co do obiektywów, to te, które oferuję Penrax, dla mnie, jako amatora starczą z nawiązką. Dodatkowo można wyszukiwać okazji szkieł używanych,starszych na Allegro oraz zagranicznych portalach.

Zastanawiam się nad szkłami, bo zdecydowałem że kupuję samo Body.

1. opcja:

stałka Pentax DA-35 (2,4) + Tamron 17-50 (2,8)

2. opcja:

stałka Pentax DA-35 (2,4) + Pentax 18-55 WR(3,5-5,6) (używany ok.200zł) + jakiś zoom:

Pentax DA 50-200 lub Sigma 18-250 lub Tamron 55-200- który nie wiem, czytam testy i w sumie jak na amatorskie zoomy to każdy z nich nie wypada źle, macie jakieś doświadczenia?

Finalnie to cenowo wyjdzie podobnie, co myślicie?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128 Zobacz posta
    Pentax DA 50-200 lub Sigma 18-250 lub Tamron 55-200- który nie wiem, czytam testy i w sumie jak na amatorskie zoomy to każdy z nich nie wypada źle, macie jakieś doświadczenia?
    z tej trojki mialem Tamrona. AF byl okrutnie wolny, ale optycznie to sie calkiem sprawdzalo. bardzo lekkie, nawet ostre, w zupelnosci wystarczajace do amatorskich potrzeb, a mala srednica filtra jest duza zaleta...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów