Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: Tamron 17-50 czy Canon 17-40 L

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    [...] Jak będziesz kiedyś w okolicach Rybnika, np. przy okazji festiwalu fotografii 16-18 marca to odezwij się na priv, spotkamy się, podepniesz sobie mojego Tamiego i będzie Ci łatwiej podjąć decyzję
    Dzięki soltysh za propozycję, rozważę, przemyślę i najwyżej się odezwę...:smile:

Co do samego Tamiego to najbardziej właśnie obawiam się tego trryt bzzyt Podpiąłem sobie na chwilę 50/1.8 i jak pomyśle, że u T będzie podobnie to nie wiem... Jedyne co mnie przekonuje to światło 2.8...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomiarowiec Zobacz posta
    Co do samego Tamiego to najbardziej właśnie obawiam się tego trryt bzzyt Podpiąłem sobie na chwilę 50/1.8 i jak pomyśle, że u T będzie podobnie to nie wiem... Jedyne co mnie przekonuje to światło 2.8...
    Szukając w sklepach dobrego egzemplarza 17-50 podpiąłem też z ciekawości 17-50 VC i kultura pracy AF-u jest zauważalnie lepsza. Nie bzyczy tak jak starsza wersja, choć wiadomo że do USD czy USM trochę brakuje.
    Ogólnie o Tamim mogę wypowiedzieć się bardzo pozytywnie. Trochę może przeszkadza spore zakrzywienie pola ostrości na szerokim kącie jak się nie domknie przesłony no i średni af, ale ostrość i kontrast są rewelacyjne. Rzekłbym, że ostrość w centrum na pełnej dziurze dorównuje stałkom. Aż mnie korci zobaczyć co on wyprawia na 18-sto megowej matrycy:grin:. Tylko że widziałem też tak zrypane egzemplarze tego szkła, że kita bym wolał...
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomiarowiec Zobacz posta
    Odpuść. Jeśli głośność jest dla Ciebie istotna, będziesz bardzo poirytowany.

Ja niestety posłuchałem opinii(pozytywnych) na tym forum i bardzo tego żałuję.
    Tylko przez chwilę miałem styczność z Sigmą oraz z C17-55, ale to wystarczyło żeby utwierdzić mnie w złym wyborze.

No chyba że masz szczęście w życiu, może trafisz w ostry szybko ostrzący egzemplarz z bezawaryjnym VC, wtedy będziesz zachwycony

Uprawnienia umieszczania postów