Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Tamron 17-50 2.8 VC vs Canon 17-55 2.8 IS

Domyślnie

Mówicie że 15-85 za ciemno? Hmmm ale ma IS, a jak będzie się chciało iść w "stronę światła" wyciąga się 50 1.8 Rozwiązanie zawsze jakieś jest, chociaż nie mówię że C 17-55 jest gorszym szkłem, bo jest wg mnie lepszym niż 15-85.
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Ale IS to nie wszystko, światła nie zastąpi.
    Co Ci po IS, jak AF będzie "błądził" lub nie będzie "trafiał" gdzie trzeba???

Poza tym proponuję zacząć od postu #14
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 04-02-2012 o 23:47
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

17-55 ma i 2,8 i IS Kwestia co jest priorytetem. Tamron to bardzo dobra budżetówka, dzięki czemu można się zaopatrzyć jeszcze w jakąś przyjemną stałeczkę.
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Ale IS to nie wszystko, światła nie zastąpi
    ... i ruchu nie zamrozi.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ale IS to nie wszystko, światła nie zastąpi.
    a to juz jest kwestia "ruchomosci" tematow. jak klepie widoczek, to mi swiatlo f/2.8 oglednie mowiac zwisa, dynda i powiewa. IS dzieki ktoremu zrobie sobie ten szeroki kat na czasie 1/10 sekundy - juz nie. krotko mowiac: twierdze, ze f/2.8 absolutnie nie zastapi stabilizacji

Co Ci po IS, jak AF będzie "błądził" lub nie będzie "trafiał" gdzie trzeba???
    nie rozpedzalbym sie az tak, zeby sugerowac wszem i wobec, ze szkla bez f/2.8 nigdy i nigdzie nie trafiaja. zwlaszcza, ze, co jak co, ale IS w obiektywie wyraznie wspomaga AF!
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-02-2012 o 15:19
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to juz jest kwestia "ruchomosci" tematow. jak klepie widoczek, to mi swiatlo f/2.8 oglednie mowiac zwisa, dynda i powiewa. IS dzieki ktoremu zrobie sobie ten szeroki kat na czasie 1/10 sekundy - juz nie. krotko mowiac: twierdze, ze f/2.8 absolutnie nie zastapi stabilizacji ...
    A co zrobisz jak widoczek zacznie się nagle bujać, np. na skutek trzęsienia ziemi, a Ty staniesz przed ostatnią szansą na uwiecznienie go? To trzeba jednak dobrze przemyśleć.

tamron vs. canon to tylko kwestia kasy. Żadnemu z nich nie przypisywałbym magicznych właściwości (mam fotki z obu i nie różnią się praktycznie niczym )
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Widoczki u mnie na jakiś czas odpadają. Głównie zdjęcia w domu i może raz na jakiś czas wyjazd.
    Głównym powodem zmiany jest szybszy i lepszy AF. No i trochę lepsze plastyka zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

No jeśli tak, to wybór jest tylko jeden. No... w zasadzie to dwa

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon daje lepsza barwę obrazka od Tamrona i od Sigmy. Głównie dlatego wymieniłem wszystkie szkla na systemowe. Doceniam to szczególnie po przejsciu na FF. Jednak na pierwszym miejscu powinno być zawsze światło stosownie do potrzeb. IS przy tych ogniskowych, to sprawa drugorzedna. Zawsze można wspomóc się statywem w stanach wyższej konieczności.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A co zrobisz jak widoczek zacznie się nagle bujać, np. na skutek trzęsienia ziemi, a Ty staniesz przed ostatnią szansą na uwiecznienie go? To trzeba jednak dobrze przemyśleć.
    Czesto miewacie trzesienia ziemi w Bydgoszczy :-?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów