Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: 5D i 1DSmkIII

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Bo przy matrycowym to my g. wiemy jak sobie aparat to wyliczy. Nawet postawienie dwoch modeli obok siebie moze dac rozne pomiary swiatla.

Przy punktowym nie powinno byc tego problemu. Oczywiscie jak mierzymy w ten sam sposob i na ten sam dokladnie punkt.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

IMHO nie ma lepszych czy gorszych rodzajów pomiaru światła.Są dostosowane do określonych sytuacji i potrzeb.Umiejętność stosowania właściwego to sprawa warsztatu.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Moje 5D też muszę lekko korygować Tak +1/3 lub 2/3. Albo lubię jasne zdjęcia, albo body lekko nie doświetla :-)
    może masz za ciemny monitor :P
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    IMHO nie ma lepszych czy gorszych rodzajów pomiaru światła.Są dostosowane do określonych sytuacji i potrzeb.Umiejętność stosowania właściwego to sprawa warsztatu.
    Nie chodzi o to, że nie wiem jak używać sprzętu (oczywiście alfą i omegą nie jestem). Mówię o dwóch jednakowych kontrolowanych przypadkach zrobienie zdjęć dwoma puszkami, gdzie histogramy się od siebie różnią i to czasem znacznie.
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No ale to są 2 różne modele. 2 różne matryce. Choćby to już może wpływać na histogram.

Domyślnie

Wszystko ok, tylko nie sądziłem, że to może być "aż" taka jak dla mnie różnica. Generalnie powiem szczerze, że uczę się cały czas jedynki Nie chcę marudzić ale stara 5 z af 1 i ja nic więcej nie chce ale to off
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów