Witam Wszystkich,
Przewertowałam prawie cały wątek tutaj na temat statywu - ponad 100 stron ! (sic)

ale czuje, że jestem głupsza niż wcześniej, czy może mi ktoś jednak doradzić przy wyborze...
sprzęt na tą chwilę to: C50d + C10-22mm - generalnie traktuję to jako tymczasowe z czasem pewnie pojawi się jeszcze coś większego
do czego: jestem architektem i regularnie co jakiś czas potrzebuje zrobić dobre zdjęcia swoich realizacji do portfolio - wnętrza + architektura na zewnątrz
mój wzrost: 165cm
fundusze: no chciałabym się zmieścić w 500zł razem z głowicą - da radę coś dobrego znaleźć za taką kwotę?
wielkość: jako,że jestem raczej drobnej budowy pewnie lepiej, jakby miał mniejszą wagę, ale nie jest to konieczne, bo na sesje raczej jeżdżę autem...no ale czasem na 4 piętro trzeba wdrapać się samemu ze wszystkim ;-)
moja opcja, którą rozpatruję po przeczytaniu to: Triopo MT-3228X8C + jakaś głowica do dopelnienia kwoty (z tego co u Was przeczytałam, to pewnie lepiej 3w, ale z drugiej strony, piszą, że to jest trochę roboty, przy ustawianiu tego sprzętu, to może kulowa mogłaby się zdać, czy wykluczone?). Generalnie wcześniej nie posiadałam żadnego statywu, także zupełnie nie mam pojęcia na ten temat ;-) mam nadzieję, że wszystko ujęłam..