Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
Hmm... Rozumiem że kupiłeś i teraz ciężko będzie Cię przekonać do innych wyborów a inne argumenty nie będą Twoimi argumentami. Ja kilka tygodniu temu też szukałem statywu, oglądałem ten statyw i mogłem go kupić za ok. 1800 zł ale że trafiłem na Sirui M-3204 za 750 zł zamiast 1100 - 1200 zł, to nie było się nawet nad czym zastanawiać.

Tak na marginesie żałuję że nie kupiłem aluminiowego, różnica w wadze (w moim wypadku) żadna a trwałość pewnie sporo większa, że o cenie nie wspomnę. Chociaż akurat normalna cena aluminiowego odpowiednika mojego statywu była niewiele niższa...
Zawsze możesz próbować , widzisz gdybym po kilka lat nie miał statywów jakie miałem może miałbym inne zdanie.
Sprzęt sirui oceniam wysoko, wg mnie najbardziej korzystna cena/ jakość na rynku. To co kupiłeś będzie Ci służyć z powodzeniem wiele lat. Powiem, że statyw musi swoje ważyć w stosunku do tego co na nim jest stawiane aby zachować stabilność, na której przecież wszystkim zależy.
Wg różnych testów, które przeczytałem i z mojej praktyki wynika, że różnica między statywami ze stopów magnezowych a carbonem jest niewielka (wg niektórych testów prawie żadna).