Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2014

akustyk wracając do głowic Benro BH-2 to przecież nic innego jak Manfrotto 488RC2 żywcem zerżnięte. Identyczna konstrukcja, podobna cena tylko tak jakoś biednie wygląda. Pamiętam, ze kiedyś ją nawet oglądałem ( obecnie w ofercie sklepu RIMEX za 200PLN) ale nie robi wrażenia.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2014

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Opisz proszę Twoje odczucia na temat podwieszania np. plecaka w celu dociążenia statywu, o ile takie oczywiście masz.

Moje są raczej dziwne.
    Ja na statywie zawsze robię z LV i sprawdzam/ustawiam ostrość na powiększeniu #10. Widzę więc automatycznie ruchy aparatu.
    Większość producentów montuje jakieś zaczepy. Mnie wychodzi że :
    - gdy nic nie wieje .... to się nic nie zmienia o ile plecak wisi nieruchomo, jak się nawet trochę rusza to ..... kanał
    - gdy wieje, to czy z plecakiem czy bez plecaka jest to samo.
    no dokladnie takie same mam. plecak czasem pomaga jesli grunt jest grzaski (albo np. na scietej trzcinie) jesli nie ma wiatru. ale po za tym - mam dokladnie te same spostrzezenia co powyzej. jak plecak nawet lekko dynda, to obraz na LV lata jak pijany...

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    akustyk wracając do głowic Benro BH-2 to przecież nic innego jak Manfrotto 488RC2 żywcem zerżnięte. Identyczna konstrukcja, podobna cena tylko tak jakoś biednie wygląda. Pamiętam, ze kiedyś ją nawet oglądałem ( obecnie w ofercie sklepu RIMEX za 200PLN) ale nie robi wrażenia.
    nie mialem tego w rece, wiec sie nie wypowiem. nie upraszczalbym, ze to to samo, bo rozwiazania konstrukcyjne (chocby blokady kuli) moga byc rozne.

z tym ze IMHO Benro, Sirui, itd. itp. warto rozwazac dopiero w przypadku plytki arkowej. w Benro najtansza jest tu seria N-x, ktora de facto wizualnie jeszcze bardziej przypomina MF 48x ale w srodku to inna bajka...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów