Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2014

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    #641 Bolek02

Skoro zadajesz takie pytanie to oznacza że nie używałeś obu typów statywów/głowic.

U Benro, w stosunku do Manfrotto (które mam i które znam) wszystko chodzi "gładziej", lepiej leży w ręku itd.
    Widać że przy konstruowaniu Benro brano pod uwagę jakość odczuwalną, to tym kieruje się większość kupujących.

Co nie oznacza, że w cechach mających wpływ na jakość zdjęć, trwałość, wytrzymałość na złe traktowanie Benro jest automatycznie lepsze od Manfrotto. Na 16 dniowy wyjazd/cioranie zabrałem Benro z zamiarem sprzedania po powrocie Manfrotto. Po powrocie mam nadal Manfrotto a Benro podarowałem początkującemu koledze.

Nie miałem w ręku nowych konstrukcji Manfrotto, jest bardzo prawdopodobne że ich jakość odczuwalna jest zdecydowanie lepsza od starszych (niektórych nawet historycznych już) konstrukcji.

jp
    No właśnie zadałem to pytanie odnośnie głowic dlatego, że dla mnie osobiście liczy się trwałość i tutaj Manfrotto wygrywa. Co się tyczy kultury pracy, to uważam że nowe głowice tego producenta, to spory krok naprzód.
    Poprzez regulację siły nacisku na kulę można mieć taką kulturę pracy jaka jest potrzebna w danych warunkach. Głowice innych producentów są mi znane, co prawda pobieżnie, bo koledzy mają, ale przysłowiowego szału nie ma.
    Jeśli chodzi o nogi, to modele 055 i 190XPROB mają już swoje lata, przeszły dwie modernizację i póki co nikt nic lepszego nie wymyślił
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 04-03-2014 o 18:01
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów