Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2013

A może FOTOPRO MGA-584 + głowica FPH-52Q? Mam takowy i bardzo sobie chwalę, ponieważ:

- jakość wykonania - na najwyższym poziomie, 6-letnia polska gwarancja; zaryzykuje nawet stwierdzenie, że jakość jest wyższa niż w Benro czy Manfrotto (miałem porównanie),
    - model wystaczająco wysoki, a przy tym mały po złożeniu (funkcja traveller) i stosunkowo lekki - a więc, przynajmniej dla mnie, optymalny. Można go używać jako stabilnego statywu w studio, jak i wziąć na długą pieszą wycieczkę w góry,
    - wielofunkcyjna głowica o gładkim ruchu, wyposażona w 3 poziomiczki i podziałkę 360"; płytka wyposażona jest w gumę na zewnątrz co powoduje mocne jej przylgnięcie do korpusu, zakręcana jest ręcznie lub za pomocą monety,
    - funkcja monopodu - jedna noga jest odkręcana i przekształca się w monopod,
    - stabilnośc - elementy sa perfekcyjnie dopasowane do siebie dzięki czemu całośc bardzo dobrze się składa i rozkłada a zaciski spełniają swoją funckję; mimo, że noga składa się z 4 sekcji, to stablinośc na tym nie ucierpiała,
    - bogato wyposażony zestaw - oprócz statywu otrzymujemy solidny futerał z oddzielną kieszenią na akcesoria, a wśród nich: klucz imbusowy do przekrecania podstawy głowicy, klucz do odkręcenia śruby mocującej tripod z głowicą, hak, dodatkowe gumowe zakończenia nóg statywu oraz maly pokrowiec na rzepy z karabińczykim - nie wiem do czego służy, być może ułatwia mocowanie statywu do toreb, plecaków,
    - niska cena - na ile się orientuje nie ma na rynku statywu tej jakości, który posiadalby powyższe funkcje i parametry techniczne. Jest co prawda podobny, również ciekawy, tańszy model TRIOPO MT-128 + NB1S, ale jest jednak delikatnie gorzej wykonany i jedna z nóg nie przekształca sie w monpod.
    Ostatnio edytowane przez Maarten ; 13-11-2013 o 15:39

Uprawnienia umieszczania postów