Strona 35 z 134 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012

Dzięki za informacje. Te nogi Triopo i Manfrotto są akurat na styk jeżeli chodzi o mój budżet. Głowicy nie chcę zmieniać (miałem wcześniej do czynienia z głowicami Manfrotto i są dla mnie najbardziej pasujące) Oczywiście mogę się jeszcze wstrzymać i dokonać zakupu za jakiś czas (jako amator mogę sobie na to pozwolić) jednak nie chcę kupować jakiegoś super hiper statywu ponieważ i tak go nie będę intensywnie wykorzystywał.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

jesli chodzi o nogi, to polecam jeszcze obejrzec Sirui - bardzo mi sie podoba wykonczenie i ogolna jakosc wykonania sprzetu tej firmy, a cenowo to nadal jest bardzo przystepne.

w kwestii glowicy: o ile widze 496RC2 kosztuje okolo 70 EUR, w okolicy tej ceny mozna tez znalezc Sirui B-10 albo Benro N-2 (obie zgodne z plytkami Arca Swiss - IMHO o niebo lepszej niz dziadowskie Manfrotto RC2/PL-200) albo Benro BH-2 z dedykowana plytka, ale nadal znacznie lepszym wykonaniem niz MF i wieksza, solidniejsza kulka.
    na pewno kazda z tych glowic jest warta rozwazenia. do okazjonalnego uzytkowania nawet 496RC2 bedzie w porzadku, ale mozna za te same pieniadze kupic bardziej komfortowa glowice...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-01-2013 o 10:46
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niedroga kulka, zgodna z Arka: proponuje Sirui K20x
    Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Jeżeli chcesz mieć na prawdę stabilnie to jednak polecam płytkę arka z pokrętłem w sirui kx20 jest to rewelacyjnie dopracowane (mam tę głowicę) i praktyczne
    Czy najbardziej opłacalna przez pryzmat stosunku ceny do jakości nie jest jednak głowica Sirui K-30X ? Tylko około 30 zł więcej niż K-20X, a mocniejsza (większa średnica kuli i większy deklarowany udźwig maksymalny).
    Ostatnio edytowane przez Bart ; 03-01-2013 o 11:50

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bart Zobacz posta
    Czy najbardziej opłacalna przez pryzmat stosunku ceny do jakości nie jest jednak głowica Sirui K-30X ? Tylko około 30 zł więcej niż K-20X, a mocniejsza (większa średnica kuli i większy deklarowany udźwig maksymalny).
    tez mi sie tak wydaje, sam rowniez wybralem K-30X, z tym ze bezposredniego porownania nie mialem

K-20X jest troche latwiej kupic...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Sirui B-10 albo Benro N-2 - dziwne ale nie mogę ich odszukać. Manfrotto 496 podoba mi się z uwagi na szybki montaż oraz regulację docisku kuli, nie wiem jak jest to rozwiązane w produktach polecanych przez Was. Dokręcanie płytki niestety nie podeszło mi niestety (głowica w statywie Fotopro)
    Ostatnio edytowane przez McMelassa ; 03-01-2013 o 12:49
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Nie wiem, czemu Akustyk prowadzi taką krucjatę przeciwko Manfrotto. Jak każda inna firma ma swoje lepsze i gorsze produkty. Mam głowicę 496rc2 i nie mam zastrzeżeń do płytki montażowej. Mam również głowicę KJ-1 (Triopo) i bardzo odpowiada mi fakt, że obsługuje ona płytki rc2. To naprawdę wygodny i solidny patent. Trzeba tylko sprawdzić, gdzie rc2 ma przód (od spodu na płytce jest strzałaka), bo założona odwrotnie faktycznie nie trzyma. Używam rc2 od lat i nawet najstarsze płytki trzymają solidnie i nic się nie wyrabia a wieszam na niej również SONAR-a 4/300 w wersji zebra.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tez mi sie tak wydaje, sam rowniez wybralem K-30X, z tym ze bezposredniego porownania nie mialem

K-20X jest troche latwiej kupic...
    Dla mnie istotny przy wyborze K-20x/ K-30x był rozmiar (wysokość) i nieznacznie mniejszy ciężar w odniesieniu do nośności. Na głowicy k20x stawiam najcięższy zestaw jaki obecnie mam: 70-200II+5d III i jest w praktyce spoko = bardzo stabilnie (albo jak ktoś woli na luziku ), po prostu więcej nie potrzebuję :grin:. Mam również kulę gitzo na 21 kg, ale to już inna historia .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Nie wiem, czemu Akustyk prowadzi taką krucjatę przeciwko Manfrotto. Jak każda inna firma ma swoje lepsze i gorsze produkty. Mam głowicę 496rc2 i nie mam zastrzeżeń do płytki montażowej. Mam również głowicę KJ-1 (Triopo) i bardzo odpowiada mi fakt, że obsługuje ona płytki rc2. To naprawdę wygodny i solidny patent. Trzeba tylko sprawdzić, gdzie rc2 ma przód (od spodu na płytce jest strzałaka), bo założona odwrotnie faktycznie nie trzyma. Używam rc2 od lat i nawet najstarsze płytki trzymają solidnie i nic się nie wyrabia a wieszam na niej również SONAR-a 4/300 w wersji zebra.
    Wg mnie akustyk nie prowadzi krucjaty ale podaje fakty, z którymi w pełni się zgadzam :-D jako wieloletni i na szczęście były użytkownik głowic MN.

Miasto
    Kępa Niemojewska

Rozumiem, że moja opinia nie jest faktem. Opinia nigdy nie jest faktem. Samo napisanie, że czyjś "produkt jest do bani" też nie jest faktem. Chociaż może jest, ale odnosi się do samego wyrażenia opinii, a nie do jej merytorycznej treści.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 03-01-2013 o 18:07

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Rozumiem, że moja opinia nie jest faktem. Opinia nigdy nie jest faktem. Samo napisanie, że czyjś "produkt jest do bani" też nie jest faktem. Chociaż może jest, ale odnosi się do samego wyrażenia opinii, a nie do jej merytorycznej treści.
    Każdy może wyrazić (lepiej lub gorzej) swoją opinię :grin:,a najlepiej popartą doświadczeniem z innym, lepszym/gorszym sprzętem.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 03-01-2013 o 18:11

Miasto
    Kępa Niemojewska

Ja mocowanie rc2 podpieram od kilku lat. Do niedawna statywem GoldPhoto, od niedawna Triopo.

Strona 35 z 134 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów