Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Gdybyś podał co dla Ciebie znaczy niedrogi, byłoby łatwiej doradzić :grin:.

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie głupio byłoby powiedzieć przy tych wymogach, że chce wydać 500zł ale może na początek byłoby miło, zaciekawiły mnie te statywy triopo. Kolega ostatnio sobie taki sprawił w zbliżonej cenie, bo nawet cały zestaw nie kosztował więcej niż 500 i byłem zachwycony solidnością, mniej jednak wygodą operowania tą głowicą
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    Pewnie głupio byłoby powiedzieć przy tych wymogach, że chce wydać 500zł ale może na początek byłoby miło, zaciekawiły mnie te statywy triopo. Kolega ostatnio sobie taki sprawił w zbliżonej cenie, bo nawet cały zestaw nie kosztował więcej niż 500 i byłem zachwycony solidnością, mniej jednak wygodą operowania tą głowicą
    Zacznę od tego, że do podanego zestawu (70-200+5dII) potrzebujesz mieć udźwig ok. 12 kg aby to wszystko razem stabilnie i płynnie pracowało.
    Triopo to budżetowy wybór i wg mnie dobry, ale niestety głowica B-3 nie będzie bardzo płynnie pracować a tylko płynnie.
    Wg mnie możesz rozważyć jeszcze zakup zestawu Fotopro : http://www.accord-foto.pl/FOTOPRO-st...62Q_p4821.html
    lub wg mnie jeszcze coś lepszego szczególnie jeżeli chodzi o pracę głowicy tzn. Sirui.
    Polecam przy tym głowicę Sirui K25X :http://www.accord-foto.pl/SIRUI-gowica-K20X_p4301.html.
    Głowica charakteryzuje się bardzo stabilną i płynną pracą, niestety zestaw przekracza zakładany budżet ;-).

Uprawnienia umieszczania postów