No właśnie i chyba jednak Sherpa 600R będzie moim pierwszym porządnym statywem....
Jestem jeszcze w kontakcie z firmą foto-technika i wyjaśniam wątek pominięty przez Was, a mianowicie to imadełko...co prawda pierwsza odpowiedź jaka przyszła to pytanie o co mi tak właściwie chodzi
Cytuję:
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem określenie imadełko !
Czy to oznacza dźwignie blokady szybkozłączki ?
W odpowiedzi musiałem tylko załączyć poniższe zdjęcie:
i teraz czekam na odpowedź. Jak tylko będę coś miał wrzucę na forum bo być może taka opcja też kiedyś kogoś zainteresuje
Co do obmacania sprzętu to tu mam duży problem. W Olsztynie gdzie mieszkam, jedyne miejsce gdzie znalazłem statywy tej firmy to RTVEuroAGD....na sklepie oczywiście tego akurat nie mieli, więc sprzedawca polecił mi zamówić/zarezerwować ten statyw przez ich stronkę. Tak też zrobiłem, ale dziś dostałem mejla, że sprawdzają możliwości sprowadzenia go do sklepu...a to zajmuje im do 28 dni i obawiam się że będę musiał kupić statyw bez macania bo niedługo wybieram się na szkolenie i nie mam aż tyle czasu....
Dla kontynuacji tematu zapytam. Czy naprawdę nie ma tak dobrego statywu w cenie do 500 złociszy jak ta 600R? Chodzi mi o komplet = głowica+nogi.
Abstrahując od moich wymagań co do głowicy, konstrukcji, bajerów...jest coś godnego polecenia w tym budżecie do 500 PLN?