Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasniowski Zobacz posta
    ...
    Zastosowanie statywu: fotografia ślubna (ciemny kościół), portret, fotografia produktowa. Nie przewiduje spacerów po górach - więc waga nie jest najważniejsza. Być może w przyszłości chciałbym robić zdjęcia makro.

Chciałbym też móc wykorzystać ten statyw jako statyw pod systemową lampę wyzwalaną radiowo. Zakładam, że są jakieś głowice pod takie zastosowanie (?) ...
    Mały, tani a do tego wytrzymały, stabilny i dość pokaźnych rozmiarów po rozłożeniu...to nie ma

Jeśli manfrotto jest przydrogi to może pomyśl o sliku pro 814 (pod 5Dm2 i 24-70/2.8 jak znalazł). Natomiast jeśli wyznacznikiem ma być cena...

Pozdrawiam :smile:
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 31-12-2011 o 13:12
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Mały, tani a do tego wytrzymały, stabilny i dość pokaźnych rozmiarów po rozłożeniu...to nie ma

Jeśli manfrotto jest przydrogi to może pomyśl o sliku pro 814 (pod 5Dm2 i 24-70/2.8 jak znalazł). Natomiast jeśli wyznacznikiem ma być cena...

Pozdrawiam :smile:
    Nie mam wygórowanych wymagań co do statywu. Nie musi być najmniejszy ani najlżejszy...
    Być może ~dinderi ma racje - każdy z opisanych przeze mnie statywów spełni moje oczekiwania - chciałem po prostu wybrać najlepszy a nie mam nawet gdzie sprawdzić tych wszystkich modeli.

Zawsze wiedziałem czego chce i czego potrzebuje jeśli chodzi o sprzęt foto i jakoś nie żałuję swoich decyzji. Przez 4 ostatnie lata na palcach dwóch rąk mogę policzyć ile razy potrzebowałem statywu. Widać, że zamiast prosić o pomoc na forum - lepiej będzie jak pójde do sklepu, sam pomacam, posprawdzam i kupie - mimo że wybór będzie zapewne bardzo ograniczony.
    Dziekuje, pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego w nowym roku.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...Przez 4 ostatnie lata na palcach dwóch rąk mogę policzyć ile razy potrzebowałem statywu....
    I pewnie nie ma widoków żeby przez najbliższe 4 lata to się zmieniło Biorąc pod uwagę wagę sprzętu to najtańszych nie ma co brać, ale w przedziale 350-450 zł każdy statyw powinien być odpowiedni.

Także pozdrawiam i życzę fotograficznego szczęścia w nadchodzącym roku
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Widać, że zamiast prosić o pomoc na forum - lepiej będzie jak pójde do sklepu, sam pomacam, posprawdzam i kupie - mimo że wybór będzie zapewne bardzo ograniczony.
    Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Wróć ewentualnie z listą tych, które Ci się najbardziej spodobały i zapytaj o nie konkretnie. Może znajdą się osoby, które mają doświadczenia z tymi, które wybrałeś i napiszą swoją opinię, co pomoże CI podjąć najlepszą decyzję.
    Ja bym równiez obejrzał produkty Triopo, Benro, Sirui.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów