Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
to weź Triopo G130 + głowica KK-0S
w komplecie te same pieniadze a statyw zacny
- Zalecana waga sprzętu: do 1 kg także chyba spasuję. Nie będę kładł sprzętu za powiedzmy 15 tysięcy na czymś co może się zaraz przewrócić.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Mam dwa statywy Triopo - tego GX-1127 oraz MT-228 i do tego jedną głowicę B-3. Statyw z włókna węglowego miał mi właśnie służyć w terenie, ale jakoś nigdy w teren ze statywem się nie wybrałem. Używałem go za to trochę jako statyw pod lampy (z i bez sotfboksa) do fotografii produktowej.
Do zastosowań stacjonarnych preferuję wyraźnie cięższe MT-228, ale jakoś szkoda mi było rozstawać się z GX-1127, bo w tej cenie nie było alternatywy. Jeśli masz możliwość skołowania sobie jakiejś sensownej głowicy, to same nogi mogę ci pożyczyć na dłuższe testy przed ew. zakupem. W sklepie po kilkuminutowym macaniu nie wyciągniesz raczej żadnych sensownych wniosków...
Dzięki może skorzystam i się odezwę, ale może też kupie od razu całość i będę miał z głowy bo w końcu mnie rozboli głowa od szukania i czytania o statywach i opcjach

A możesz się wypowiedzieć jak z jego stabilnością i wykonaniem? Jak szeroko rozkładają się nogi? Bo tak jak mówię, ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad tym Benro.

I ewentualnie jaką lekką i dobrą głowicę możecie polecić? Nie chodzi mi o jakiś hi end, tylko coś co utrzyma powiedzmy sprzęt 1,5 / max 2kg. Czyli 5DMKIII + 17-40 / + 70-200 IS/2.8 maksymalnie.