Strona 91 z 134 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2014

Podepnę się pod pytanie @ lukass1094.

Szukam również czegoś fajnego do 550zł max, oczywiście cały zestaw z głowicą.

Również pod uwagę biorę: Fotopro MGA-684 z głowicą FPH-62Q.

Czy ten zestawik będzie cacy? Czy szukać czegoś innego u innego producenta?

Ważna sprawa, że zestaw ma być nowy.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

... Czy ten zestawik będzie cacy?

Wszystko zależy od :
    - jaki będzie ciężar stawiany na statyw
    - jakie będą maksymalne długości ogniskowych na statywie
    - jaka będzie Cię zadawalała jakość zdjęć
    - na ile lat go kupujesz
    - czy będziesz go woził samolotem

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Podepnę się pod pytanie @ lukass1094.

Szukam również czegoś fajnego do 550zł max, oczywiście cały zestaw z głowicą.

Również pod uwagę biorę: Fotopro MGA-684 z głowicą FPH-62Q.

Czy ten zestawik będzie cacy? Czy szukać czegoś innego u innego producenta?

Ważna sprawa, że zestaw ma być nowy.
    Nie tak dawno zamówiłem ten zestaw i ... odesłałem, po pierwsze waga zestawu jest wyższa ok. 0,3 kg niż podaje producent. Wykonanie elementów na dobrym poziomie (benro, triopo) jednak poniżej sirui. A najgorsze w statywie Fotopro jest słaba jakość wykonania stopek, one po prostu sa wykonane ze zbyt miękkiego materiału co powoduje/ wpływa na kiepską stabilność całego zestawu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Nie tak dawno zamówiłem ten zestaw i ... odesłałem, po pierwsze waga zestawu jest wyższa ok. 0,3 kg niż podaje producent.
    jednym słowem optymiści i mają nadzieję że nikt nie sprawdzi
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

kupiłem właśnie taki
    Zestaw statyw Triopo G130 + głowica KK-0S
    wcześniej miałem turystyczny benro
    i
    triopo jest krótszy(32 cm to naprawdę mało) i zejszy od benro o prawie o,5kg
    jako ze mialem akurat oba to w sklepie je zważyłem
    triopo z glowica 940 g (benro 1400)
    w domu zamocowałem 5dmk3 +24-70 L
    czy prosto czy pod katem glowica dala rade
    teraz wyjeżdżam na wakacje to go przetestuje w terenie

Początki nałogu Awatar 5pirit

Moje wymagania są następujące:

- ciężar jaki będzie montowany na statyw to najczęściej 50D + Sigma 18-35 + lampa albo zamiast lampy wyzwalacz YN-622C-TX
    (w przyszłym roku jak być może się dorobię pełnej klatki to chcę zakupić 6D i do niego na początek Tamrona 28-75mm + lampa)
    - ogniskowe jakie będą max to 200mm
    - ile lat - wiadomo chciałoby się jak najwięcej, chociaż przy moim dość małym użytkowaniu powinno starczyć na parę lat
    - wozić samolotem nie zamierzam
    - waga dla mnie nie jest aż tak istotna, chociaż wiadomo im lżej tym lepiej
    - no i co ważne chcę żeby łącznie z głowicą miał wysokość minimum 160cm

To tak po skrócie

Myślałem też o Triopo albo Benro (chociaż w tym drugim przypadku może być problem z ceną ostateczną na poziomie 550zł) ale jakoś trafiłem na tego Fotopro i mnie zainteresował.

EDIT. Przez nagły niepotrzebny wydatek, powstała jeszcze opcja tego typu, żeby kupić sam statyw a głowicę w przyszłym miesiącu. Ale budżet się zmienia w tym momencie. Więc na sam statyw bym chciał wydać coś koło 350zł (bez głowicy). Co byście polecili do tej kwoty i jaką głowicę tak do 150zł w (przyszłym miesiącu) mógłbym kupić.
    Ostatnio edytowane przez 5pirit ; 18-08-2014 o 10:36
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Dopiero zaczyna

Osoby korzystające z SIRUI N-€“1204 statywu karbonowego z głowicą G-10 proszę o wrażenia z użytkowania.
    Ostatnio edytowane przez kupisk3 ; 21-08-2014 o 22:17
    6d mkII

Dopiero zaczyna

Witam wszystkich użytkowników!

Fotografią interesuję się od niedawna, można powiedzieć, że stawiam dopiero swoje pierwsze kroki - czytam książki, przeglądam fora internetowe i staram się robić jak najwięcej zdjęć. Najbardziej interesuje mnie fotografia krajobrazowa, jako, że lubię piesze wycieczki na łąkę czy w góry. Niestety budżet nie pozwala poszaleć, dlatego na początek kupiłem Canona EOS550D z kitowym obiektywem 18-55. W niedalekiej przyszłości planuję zakup obiektywu 70-250 lub 70-300, ale o tym kiedy indziej i w innym wątku. Na razie postanowiłem do zestawu dokupić lampę Nissin Di700 - przyda się na imprezach rodzinnych, do domowych zdjęć i do obiektów sakralnych.

W tym temacie chciałbym Was jednak podpytać o statyw. Czytając poprzednie wątki widzę, że powinienem wydać minimum 500-600zł. Szczerze mówiąc, jeszcze tydzień temu miałem nadzieję, że uda mi się zmieścić w 150zł Ponieważ jednak nie jest to możliwe - postanowiłem dozbierać i podnieść limit do 300zł (max 350zł). Czy w tej kwocie znajdzie się coś, co utrzyma moje lustro (załóżmy, że już z tym większym obiektywem - np. 70-300mm). Tak jak wspominałem, będą to zdjęcia w terenie - krajobrazy oraz architektura, czy zdjęcia nocne. Waga statywu nie gra roli (z tego co widziałem, wszystkie ważą podobnie w granicach 1-2kg). Dodam tylko, że mam 193 cm wzrostu. Jaka wysokość statywu byłaby dla mnie najodpowiedniejsza? Powyżej 160cm, prawda?

Pozdrawiam i nie ukrywam, że liczę na pomoc w doborze. Oczywiście wybiorę się też do sklepu foto, ale najpierw chciałbym usłyszeć Wasze sugestie.
    Marcin.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Majolous Zobacz posta
    Witam wszystkich użytkowników!

Fotografią interesuję się od niedawna, można powiedzieć, że stawiam dopiero swoje pierwsze kroki - czytam książki, przeglądam fora internetowe i staram się robić jak najwięcej zdjęć. Najbardziej interesuje mnie fotografia krajobrazowa, jako, że lubię piesze wycieczki na łąkę czy w góry. Niestety budżet nie pozwala poszaleć, dlatego na początek kupiłem Canona EOS550D z kitowym obiektywem 18-55. W niedalekiej przyszłości planuję zakup obiektywu 70-250 lub 70-300, ale o tym kiedy indziej i w innym wątku. Na razie postanowiłem do zestawu dokupić lampę Nissin Di700 - przyda się na imprezach rodzinnych, do domowych zdjęć i do obiektów sakralnych.

W tym temacie chciałbym Was jednak podpytać o statyw. Czytając poprzednie wątki widzę, że powinienem wydać minimum 500-600zł. Szczerze mówiąc, jeszcze tydzień temu miałem nadzieję, że uda mi się zmieścić w 150zł Ponieważ jednak nie jest to możliwe - postanowiłem dozbierać i podnieść limit do 300zł (max 350zł). Czy w tej kwocie znajdzie się coś, co utrzyma moje lustro (załóżmy, że już z tym większym obiektywem - np. 70-300mm). Tak jak wspominałem, będą to zdjęcia w terenie - krajobrazy oraz architektura, czy zdjęcia nocne. Waga statywu nie gra roli (z tego co widziałem, wszystkie ważą podobnie w granicach 1-2kg). Dodam tylko, że mam 193 cm wzrostu. Jaka wysokość statywu byłaby dla mnie najodpowiedniejsza? Powyżej 160cm, prawda?

Pozdrawiam i nie ukrywam, że liczę na pomoc w doborze. Oczywiście wybiorę się też do sklepu foto, ale najpierw chciałbym usłyszeć Wasze sugestie.
    Marcin.
    Przy zadanym limicie ceny do 350 zł polecę statyw (sam) firmy sirui (jeżeli jeszcze kupisz ?) lub nieco gorzej wykonany (ale dobry) triopo z udźwigiem min. 8 do 12 kg. W necie znajdziesz odpowiednie modele nawet do 188 cm (np.ME-3232X8C).

Dopiero zaczyna

Rozumiem, że to same statywy, bez głowicy?
    Czy jest wogóle możliwe kupno w tej kwocie statywu już z głowicą (w miarę solidnego, ale dla początkującego)?

Strona 91 z 134 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów