Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
no to z 600R moze Ci sie nie udac. mialem ten statyw i przy nim trzeba sie bylo pochylic. a mam tylko 172
Rozumiem, że odnosisz się do wysokości maksymalnej, a nie do wysokości przy której sprzęt jest superhiperextra stabilny?
Jeśli radzisz wyższe statywy, to na jaką wysokość mam zwrócić uwagę? Według tej strony wyższa od 600R-ki jest tylko 450R i to o zaledwie 3cm czyli 173cm...czy to tak wielka różnica? Śmiem wątpić...
Wysokość wizjera aparatu od płytki (czytaj od podstawy aparatu) to na oko 10cm więc maxymalna wysokość jaką uzyskam to około 180cm...to chyba nie jest tak nisko aby się nie wiem jak schylać...

koncepcyjnie Sherpa 600R to fajny statyw. niedrogi, solidny, dajacy niezle mozliwosci. z tym ze na 183cm szukalbym jakiegos wyzszego modelu z tej serii. do 500 PLN sie zmiesci, a zapas centymetrow sie przyda...
Tak jak pisałem wyżej, wyższy model z tej serii to tylko 450R i ma 173cm wg ww podanej stronki...ale ten model już nie robi szpagatów jak 600R...no i ma korbkę...
Nie chciałbym wchodzić w szczegóły bo zaraz zacznie się niepotrzebna dyskusja na temat co jest przydatne albo czego tak naprawdę oczekuję od statywu...Ma on być prosty, wysoki i wytrzymały i nie gorszy od Sherpy 600R

ciezko tak naprawde dobrac cos innego w cenie do 500 PLN, zwlaszcza z glowica panoramiczna.
Hmmm....tutaj nie bardzo rozumiem....głowica panoramiczna to jakiś specjalny typ głowic?