Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz posta
    Co ma utrzymać?
    Tutaj zaczynają się lekkie schody. Najcięższa z możliwych kombinacji na chwilę obecną to 1d3 + C 70-200 2.8 + EX430. Jeżeli mam być jednak szczery sam ze sobą i z wami, to nie mam pojęcia do czego mógłbym wykorzystać taką kombinację na statywie. Dlatego przyjąć możemy, że najcięższym zestawem będzie 1D3 + C 70-200 2.8. Najczęściej jednak na nogach stać będzie 1D3 + C 35 1.4 / C 85 1.8.
    Poszukiwań ciąg dalszy Dziś wpadł mi oko statyw SIRUI T-1004X. Same nogi to koszt około 300 zł. Maksymalny udźwig 10 kg, wysokość 140 cm (trochę mało, ale dojdzie głowica + body z gripem, więc da się przeżyć) i waga 1.1kg! Bardzo mnie zainteresował ze względu na wagę i dość dobrą cenę. Niestety nie znalazłem żadnych testów i porównań w sieci. Używał ktoś? Czy z dobrą głowicą utrzyma wyżej wymieniony sprzęt? Jak z jakością wykonania?

Rozejrzałem się za głowicami i oto co znalazłem:

- Sirui G-10 - udźwig: 20 kg (ciekawe ile ma w rzeczywistości) - 235 zł, musiałbym więc nieco naciągnąć budżet
    - Triopo B-2 - udźwig 8kg, hydrauliczny system blokowania (używał ktoś w porównaniu ze zwykłą głowicą kulową? Sprawdza się, czy to kolejny marketingowy bełkot?)
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 24-06-2013 o 07:57

Uprawnienia umieszczania postów