Poszukuję statywu pod canona 600d + 50mm 1.8 chociaż planuję zmianę na 1.4 ale to raczej nic nie zmienia.
Poprzeglądałem kilka tematów i wszyscy piszą o statywach slik, manfrotto, velbon itd.
Zapewne są dobre i warte swojej ceny, ale ja nie wiem czy jest mi potrzebny AŻ taki porządny sprzęt.
Mam 2metry wzrostu więc potrzebuję czegoś wysokiego co za tym idzie - im wyższy statyw tym trudniej o to żeby był stabilny.
Poprzeglądałem allegro na szybko i z tego co zauważyłem to bardzo popularne są statywy CAMROCK są tanie i wysokie, ale mało opinii na temat tego sprzętu - znalazłem jedynie, że głowica która w nich jest nie nadaje się do nagrywania, jest po prostu za przeproszeniem gówniana.
Statyw służyłby mi tylko do zdjęć, nie mam zamiaru nagrywać ze statywu.
Chciałbym kupić coś taniego - powiedzmy w okolicach 150zł czy jest w ogóle sens pakować się w taki statyw ? Camrocki na allegro są od 70zł w górę w zależności od wysokości itd. Powiedzmy taki zwykły camrock za około 100zł da radę do amatorskiego pstrykania? Raczej nie będzie dużo używany.
Czy może to nie ma sensu, szkoda kasy i lepiej kupić coś sprawdzonego, coś z wcześniej wymienionych firm ?
Pozdrawiam i liczę na Was !![]()