niestety nie, ale rrsem bawiłem się przez chwilę i byłem pod wrażeniem, moze kiedyś kupię - ja mam jakiegoś "topowego" chińczyka induro - takie lepsiejsze "luksusowe" benro - a taką dokładnie (za wielką wodą ma dobre opinie - ponoć to hit)
https://www.bhphotovideo.com/c/produ...ball_head.html
jestem zadowolony (a używam 2 lata) bo trzyma jak diabli, ma dużą kulę i jest precyzyjna może gdybym kupowal jeszce raz to kupiłbym niskoprofilową wersję (czyli ichniejszą kopię rss) nawet o tym myślałem ale akurat nie było rozmiaru jak kupowałem, znaczy mieli mniejszy - wykonanie dobre (może nawet wyjątkowo dobre) ale chińskie co widać słychać i czuć parafrazując piosenkę, głowica na szczęście jest prosta więc trudno cokolwiek spieprzyć kopiując którąś starszą wersję arca monoball, ale niestety technologia np. wykonania kuliposunęła się naprzód i chińskie rączki i maszyny nie są w stanie wykonac kopii najnowszych produktów lub kopia kosztuje podobne pieniądze jak oryginał.
a i mam jeszcze średnią giottos (chińczyk (ale "firmowy" chińczyk) pomimo włosko brzmiącej nazwy) w szufladzie (używałem kilka lat) i 3D manfrotto w kącie pod biurkiem - trochę głowic zaliczyłem.