Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2016

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    A nieodmiennie L-bracket arkowy jest wrecz nieskonczenie lzejszy od tej komedii co Manfrotto wymyslilo (design normalnie jak Sdielano w SSSR)
    obejrzałem ten manfrottowy l-bracket bo nawet nie wiedziałem że mają - jak już ktoś go podłączy to niech wetknie wężyk do korpusu bo nie widze żeby to się dało zrobić (ale może się mylę) - z mojego punktu widzenia to wyklucza jakąkolwiek używalność czegoś takiego

manfrotto też produkuje głowice z mocowaniem arca (właściwie chyba już wszystkie mają taką mozliwość) ale z tego co widziałem mocowanie jest przefajnione i płyki działają tylko z manfrotto a "obcej" płyki nie zapniesz na manfrottowej głowicy - można sobie odszukać filmik na youtubie w tym temacie

ogólnie głowicę manfrotto mi się podobają, miałem ostanio (dwa lata temu) kupić albo ten model hydro albo taką duuużą nowy model - bo głowice lubię mocne i duże ale temat kompatybilności płytek arca od manfotto z płytkami arca zamknął temat

jak dla mnie głowica musi spełniać jedno zadanie po ustawieniu kadru na 100-400 (lub czymś podobnym) kadr ma stać a nie uciekać do góry bo nie lubię ustawiać przez dwie minuty zaciskając śrube na chama i potem jak zobaczę na komputerze zastanawiać się co za idiota ustawił ten kadr (ewentualnie w lżejszej wersji ile wypiłem wieczorem że nie widzę co kadruję)
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-09-2016 o 23:31
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów