R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
kup sobie hama compact pro traveller albo cos takiego - 199zł
jeden z lepszych w tej cenie, jeśli coś za 60zł jest ok to ten będzie wypasiony
SONY
za 60 zł to mam ten w stylu gorilla a nie normalny statyw
Jaś a które zdjęcia mam nieostre ? zdjęcia w dzień nie robie ze statywu, nie wiem jak Ty :P
a z hamy to już mam jeden i podziękuję
tak jak pisałem..szukam czegoś co będę mógł nosić w plecaku a nie statyw który po złożeniu ma 60 cm...tak max 40 cm i nie potrzebuje wysokości 160 cm
Ostatnio edytowane przez dave88 ; 11-11-2015 o 13:14
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia
gorilla to kiszka nie warto się nawet zastanawiać - jako statyw to na pewno nie zadziała
jak patrzę w twoim wątku na typowo krajobrazowe to nie widze żadnego o którym można by powiedzieć że jest ostreale nie przeglądałem super dokładnie więc może jakieś ostre się znajdzie - ale skoro nie używasz statywu to statyw nie jest problemem
![]()
zależy jakie robię zdjęcia - człowieka fotografuję praktycznie zawsze bez statywu, krajobraz (praktycznie) zawsze ze statywem, tematy nie mieszczące się w tych kategoriach różnie.
statyw też nie zawsze gwarantuje ostre zdjęcia, wystarczy trochę pofocić jakimś długim tele w odrobinę gorszych warunkach żeby nabrać pokory
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
nadal jest wybór (tylko nie w tej kasie) chociaż imo słaby pod lustro z czymś cięższym - np manfrotto befree - on chyba miał około 40cm z kolumna mocowaną odwrotnie, kiedyś go nawet miałem ale szybko sprzedałem, bo nawet z 60d i 10-22 nie było zbyt solidnie.
Uszyj sobie woreczek i wypełnij jakąś kaszą i będziesz miał najlepszy statyw![]()
SONY
Np.Gitzo GK1580TQR5
SER.1 6X TRAVELER KIT GK1580TQR5 - Traveler Tripods | Gitzo
![]()
Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.