Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Mieszany widok

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2015

Czytałem kilkanaście poprzednich stron i sam nie wiem co zdecydować.

Potrzebuję kupić dosyć lekki i w miarę stabilny statyw. Ma być on na tyle lekki abym mógł go czasem zabierać w góry a żeby nie masakrował mi pleców w połączeniu z resztą sprzętu górskiego leżącego w plecaku.

Trochę się naszukałem w internecie i w sumie mam takie typy
    - Manfrotto BeFree Manfrotto MKBFRA4D-BH BeFree Carbon srebrny - Statywy i akcesoria - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl - z tym, że ludzie piszą, że sama głowica jak i plastikowe blokowanie to syf i ciężko ustawić aparat w wybranej pozycji.
    Waga: 1.4 | Udźwig: 4kg
    - Benro iT25 Benro iT25 Traveller Kit (głowica kulowa+torba+kolce) - Statywy i akcesoria - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl - wygląda na dobrze wykonany, jednak opinii o nim mało. Z tego tylko co widzę to najmniejsza sekcja nóg jest bardzo mała przez co na pewno gdybym go rozłożył całego to nie będzie dobrze to trzymać, głównie jednak zależy mi na wysokości max 1m więc bym ich pewnie nawet nie rozkładał
    Waga: 1.6 | Udźwig: 6kg
    - Triopo GX-1127 Carbon + Triopo NB-1S TRIOPO GX-1127 CARBON STATYW - Cyfrowe.pl
    - Triopo GT-3128 + NB-1S
    Chyba największy udźwig i najlepszy stosunek ceny do masy.

Wiem, że ciężko o na prawdę porządny i lekki statyw za takie pieniądze, ale będą go używał od święta i na urlopach. Dlatego nie chce statywu co przetrwa burzę i huragan a taki co pozwoli mi zrobić dobre zdjęcie w nocy na długim naświetlaniu a przy tym nie będzie ważył tony.

Z góry dzięki za pomoc.
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    (...)
    - Benro iT25 Benro iT25 Traveller Kit (głowica kulowa+torba+kolce) - Statywy i akcesoria - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl - wygląda na dobrze wykonany, jednak opinii o nim mało. Z tego tylko co widzę to najmniejsza sekcja nóg jest bardzo mała przez co na pewno gdybym go rozłożył całego to nie będzie dobrze to trzymać, głównie jednak zależy mi na wysokości max 1m więc bym ich pewnie nawet nie rozkładał
    Waga: 1.6 | Udźwig: 6kg
    (...)
    Zerknij na post #1040. Ja sprawdzałem kilka w sklepie i były lepsze (i trochę droższe) niż it25 ale mniej mobilne a potrzebowałem coś do samolotu. Wcześniej używałem słabego velbona df-60, różnica jest oczywiście kolosalna, super wykonanie i funkcjonalność. Tak jak piszesz największe wady to ostatnia sekcja i dla mnie konieczność dokręcania płytki kluczem lub monetą. Parametr udźwig jest nieporównywalny między markami więc na niego nie patrz, lepiej wybierz się do sklepu na testy.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Polecam stronę w wersji oryginalnej (lub przedstawiciela w Polsce)
    Premier Professional Accessories for Photo, Video and Birdwatching | Gitzo.com
    Warto przeczytać przewodnik i dobrać serię do maksymalnej długości ogniskowej używanego obiektywu.

To jest górna półka, jeśli ma być na lata i zależy Ci ostrych zdjęciach na to warto.
    Używam od lat GT1542T (seria 1), wzrost z centralną nie wysuniętą 116,5 cm, złożony to 42,5 cm a waga to 0,995 kg

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów