Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Lampa do 500D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Mimo wszystko polecałbym Nissina. Nie ma ekraniku LCD bo to bajer, niepotrzebny, który zużywa energię. Poza tym, dzięki temu, że nie ma ekraniku, możesz modyfikować moc (korygować) w locie o wiele szybciej niż z body aparatu. Ja bardzo często korzystam z korekcji z lampy nie z body, bo szybciej i wygodniej.

Jako pierwsza lampa to koniecznie w TTL bo to naprawdę fajnie działa, szczególnie jak odbijasz od sufitu.

Do Nissina koniecznie dokup Dyfuzor. Na ebayu z HongKongu z przesyłka zapłaciłem 4 czy 5 Euro

Jak już kupisz lampe to poczytaj tu:
    http://foto.jasiu.pl/

Możesz się też wesprzeć ksiażkami Kelbiego, trylogia jest must-have dla każdego foto-amatora
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie

Lampka nissina kupiona - wczoraj wieczorem kilka pierwszych w życiu błysków zewnętrzną lampą zrobione. Widać kolosalna różnicę na zdjęciach pomiędzy lampą wbudowaną i zewnętrzną. Po pierwszych błyskach pełne zadowolenie.

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Do Nissina koniecznie dokup Dyfuzor. Na ebayu z HongKongu z przesyłka zapłaciłem 4 czy 5 Euro

Jak już kupisz lampe to poczytaj tu:
    http://foto.jasiu.pl/

Możesz się też wesprzeć ksiażkami Kelbiego, trylogia jest must-have dla każdego foto-amatora
    Dzięki kolego za linki - przydadzą się bardzo i w wolnych chwilach zajmę się lekturą. Możesz jeszcze dać linka/opis do tego dyfuzora, którego polecasz?
    Marcin

Uprawnienia umieszczania postów