Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Na Stadion Narodowy bez sprzętu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dobra. Może masz rację.
    Z drugiej strony stadiony klubów piłkarskich też w sumie są głównie z podatków opłacane, no nie?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale ten stadion nie jest klubowy. Zarządza nim jakaś spółka, która najpierw czerpała profity z budowy a teraz przekształca się w zarządce obiektu. Od samego początku było bardzo trudno lub wręcz niemożliwe dostać się na teren budowy aby porobić zdjęcia. I jest tak nadal. I o ile w trakcie budowy tłumaczenia „w trosce o bezpieczeństwo” można było zrozumieć to zakaz fotografowania otwartego obiektu już nie. Zerknij na podlinkowany artykuł, że z akredytacjami też było coś nie tak.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale ten stadion nie jest klubowy.
    Nie wiem czy w Polsce znajdziesz jakiś stadion, który został wybudowany całkowicie za pieniądze klubu. Najprawdopodobniej każdy był budowany z pieniędzy samorządowych - czyli zamiast dróg, infrastruktury, szkół, lokali komunalnych mamy zaj... stadiony.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mnie to tam jest wszystko jedno po co, za ile, itd. Jeśli jest Narodowe a wstęp jest wolny to jakim prawem ktoś mi zabrania zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie na stadionie od wewnątrz? A tym bardziej jeśli wolno tym co mają mniej niż 5mpx to jest to dyskryminacja tych co mają więcej. Wolni i mniej wolni?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Nie wiem czy w Polsce znajdziesz jakiś stadion, który został wybudowany całkowicie za pieniądze klubu. Najprawdopodobniej każdy był budowany z pieniędzy samorządowych - czyli zamiast dróg, infrastruktury, szkół, lokali komunalnych mamy zaj... stadiony.
    To samo można powiedzieć o teatrach, bibliotekach z Narodową włącznie, pracach konserwatorskich na np. Wawelu, odbudowie warszawskiej starówki.... wszystko jest zamiast czegoś.

Stadion to takie samo "coś" dla mas jak każdy inny teatr. Tyle, że na stadiony jednak przychodzi więcej osób.

Cytat Zamieszczone przez michnic Zobacz posta
    .... aparatów z wymienną optyką, itd.[/I]
    Lumix ma wymienną optykę a wygląd kompakta

To jest jakiś absurd z tymi aparatami. O tym czy aparat jest profesjonalny to jednak decyduje jego użycie a nie wygląd. Jak mam 1Ds3 to co? Prywatnych, nieprofesjonalnych pstryków już mi nie wolno robić? Bzdura jakaś.

To jest naprawdę chore. Canon 1100 D jest lustrzanką z wymienną optyką więc niby nie wolno. G11 czy G12 kompaktem więc niby wolno. Śmiem twierdzić, że G11/G12 można zrobić "profesjonalne" zdjęcia. Zrozumiał bym zakaz wnoszenia lamp błyskowych i zakaz używania tych wbudowanych ale zakaz lustrzanek brzmi paranoicznie.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-01-2012 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów