Ciekawe co by zrobili jak bym tam "wpadł" z 1D (mkI), który ma 4Mpx z podpiętym np. 600/4L![]()
Ciekawe co by zrobili jak bym tam "wpadł" z 1D (mkI), który ma 4Mpx z podpiętym np. 600/4L![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
a zawodowcy tylko się cieszą, bo nie będzie zdjęć od "obywatelskich"![]()
A mi się wydaje, że sprawa jest ważniejsza i takie zachowanie jest naruszeniem swobód obywatelskich. Impreza była otwarta, trąbili o tym w telewizorze i innych mediach a samo otwarcie było nie było tylko w końcu zwykłego stadionu urosło do rangi bez mała lotu pierwszego człowieka w kosmos. Mogli coś wspomnieć, że ci z aparatami zostają na zewnątrz.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Przecież to normalne chyba w całej Europie. Nie spotkałem się jeszcze ze stadionem gdzie można wchodzić z lepszym sprzętem.
A definicja lepszego sprzętu bywa na imprezach różna. 5+MPix, aparat o ogniskowej nie większej niż 50mm, aparat bez lustra, aparat bez możliwości wymiany obiektywów.
Jedyny problem tutaj to brak punktu depozytowego. A poza tym, to trochę jakby napisali, że wódki nie sprzedają na stadionie, a kibice chcą wódy. Wielki news o nic.
Ale to nie jest zwykły stadion tylko Narodowy. Jest to pewna różnica. Jak ktoś wybuduje sobie prywatnie to wolna wola. W tym przypadku raczej nie.
Dobra. Może masz rację.
Z drugiej strony stadiony klubów piłkarskich też w sumie są głównie z podatków opłacane, no nie?
Ale ten stadion nie jest klubowy. Zarządza nim jakaś spółka, która najpierw czerpała profity z budowy a teraz przekształca się w zarządce obiektu. Od samego początku było bardzo trudno lub wręcz niemożliwe dostać się na teren budowy aby porobić zdjęcia. I jest tak nadal. I o ile w trakcie budowy tłumaczenia „w trosce o bezpieczeństwo” można było zrozumieć to zakaz fotografowania otwartego obiektu już nie. Zerknij na podlinkowany artykuł, że z akredytacjami też było coś nie tak.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Mnie to tam jest wszystko jedno po co, za ile, itd. Jeśli jest Narodowe a wstęp jest wolny to jakim prawem ktoś mi zabrania zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie na stadionie od wewnątrz? A tym bardziej jeśli wolno tym co mają mniej niż 5mpx to jest to dyskryminacja tych co mają więcej. Wolni i mniej wolni?