Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: stop klatka HD 5D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Kłamstwo.
    Kłamstwo – wypowiedź zawierająca informacje niezgodne z przekonaniem o stanie faktycznym. Kłamca przekazuje informacje niezgodne z jego przekonaniem o rzeczywistości z intencją, by zostały one wzięte za prawdziwe. Kłamstwem mogą być także wypowiedzi zgodne z rzeczywistym stanem rzeczy, o ile autor przekazu nie ma świadomości tego faktu.

Ludzie kłamią, by osiągnąć określoną korzyść – materialną, społeczną lub polityczną, aby osiągnąć zamierzony cel (np. przedstawiciel handlowy celowo posługuje się kłamstwem, wiedząc o usterce towaru, gdyż zależy mu na jego sprzedaży), aby podnieść swoją wartość w oczach innych z powodu zaniżonego poczucia własnej wartości, aby uchronić kogoś od cierpienia (np. rodzice nie mówią dziecku o ciężkiej chorobie, aby uchronić je od większego cierpienia). Jednak zasadniczym motywem jest interes osoby, która dopuszcza się kłamstwa.

IMHO można przecież powiedzieć co innego.Np. Błąd,pomyłka,nie zgadzam się z tym stwierdzeniem,moim zdaniem jest inaczej,żródło x podaje... itp.

Domyślnie

nie kłamałem tylko przedstawiłem najczarniejszy scenariusz a tak na serio to przyznaję się do błędu, oczywiście czas pojedynczej klatki można regulować i tym samym przy dobrych warunkach oświetleniowych uzyskać ostry obraz na stop-klatce.
    C1D3-S35mm1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jasne że nie kłamałeś.Micles też tak nie myslał IMHO.Mój post ma w zamyśle ograniczyć pochopne używanie tego słowa .
    Prowokuje się w ten sposób niechcący przykre kłótnie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Należy jeszcze wziąć pod uwagę kompresję. Strumień video to z tego co czytam w sieci to 38Mb/s czyli 4,8MB/s. Zakładając liczbę klatek 25kl/s to wychodzi rozmiar jednej klatki 0,2MB i jest dużo mniej niż rozmiar JPG-a przy tej samej rozdzielczości.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jasne że nie kłamałeś.Micles też tak nie myslał IMHO.Mój post ma w zamyśle ograniczyć pochopne używanie tego słowa .
    Prowokuje się w ten sposób niechcący przykre kłótnie.
    Moje celowo przesadzone w tym przypadku słownictwo ma w zamyśle tępić pseudomądralińskich, którzy z brakiem jakiegokolwiek wprowadzenia "według mnie", "wydaje mi się, że" piszą informacje, które są nieprawdziwe. Najbardziej mnie irytuje fakt, jak ktoś upiera się przy swoim, a ja wiem, że na pewno nie ma racji i podaję logiczne argumenty wobec których nie ma żadnego ale. Całe szczęście, że nastąpiła skrucha i przyznanie się do błędu

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Należy jeszcze wziąć pod uwagę kompresję. Strumień video to z tego co czytam w sieci to 38Mb/s czyli 4,8MB/s. Zakładając liczbę klatek 25kl/s to wychodzi rozmiar jednej klatki 0,2MB i jest dużo mniej niż rozmiar JPG-a przy tej samej rozdzielczości.
    Na podstawie realnych danych (przykładowe 40min zapisu filmowego) mogę dokładnie powiedzieć, że 41mbit/s dla 24fps, więc pewnie informacja, na którą się bardzo często napotykałem, że 50mbit/s przy 30fps też może być prawdziwa.

Natomiast nie możesz sobie tak przeliczać, że "dla jednej klatki". Kodek zapisu filmów z EOSów to nie MJPEG gdzie w skrócie i uproszczeniu ujmując każda klatka to osobny JPEG, tylko .h264, gdzie pojedyncza klatka używa dane z kilku(nastu) poprzedzających i następujących (mniej więcej).
    Ostatnio edytowane przez micles ; 31-01-2012 o 14:34

Domyślnie

micles bardzo proszę nie drażnij mnie
    C1D3-S35mm1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a może ktoś pokazać taką przykładową stop klatkę (jpg) z filmiku HD ??? plis

Domyślnie

poproś micles'a on posiada taką kamerę wideo
    Ostatnio edytowane przez dariuszsankowski ; 31-01-2012 o 16:43
    C1D3-S35mm1.4

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszsankowski Zobacz posta
    micles bardzo proszę nie drażnij mnie
    No już skończ. Chyba że chcesz mnie pobić za to. Rozstańmy się w pokoju. Tym razem miałem rację, a ty mały skrawek.

Proszę :

Przykładowy (prawdopodobnie surowy) mov z piątki

Przechwytywanie pojedynczych klatek z filmu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wielki dzięki

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów