Kupując używany aparat boję się, że może być nie w pełni sprawny i wolałbym mieć gwarancję, nie wiem jak wygląda awaryjność canonów.
Kupując używany aparat boję się, że może być nie w pełni sprawny i wolałbym mieć gwarancję, nie wiem jak wygląda awaryjność canonów.
Za równo Tamron 90 jak i Canon 60 są to dwa bardzo dobre obiektywy macro w tej półce cenowej. Proponuję abyś przeczytał testy tych szkieł na optycznych (jeśli oczywiście dotychczas tego nie zrobiłeś). Jedyna widoczna różnica jest w ich ogniskowej - wybiera się ją m.in. od tego,co będzie tematem Twoich zdjęć macro.
Body jest ważne - ważniejsze są jednak szkła.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 30-01-2012 o 06:49 Powód: Automerged Doublepost
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
No jakieś ryzyko zawsze jest ale w przypadku xxxd serii przynajmniej mała szansa na trafienie mega zajechanego egzemplarza od profi. Często sprzedają tacy co rok poużywali i lecą wyżejposzukaj tutaj na forum, w giełdzie popytaj, poproś kogoś z twojej okolicy o pomoc i na pewno trafisz fajny egzemplarz za niewielkie pieniądze a potem sprzedasz jak już trochę ogarniesz temat z niewielką stratą.
A polecilibyście canona 550D i czy warto brać z kitowym obiektywem czy lepiej samo body i inwestować w szkło?
Tak polecilibyśmyna początek i nie tylko to super aparat. A co do szkieł to tak jak już 1000000 razy było napisane, im lepsze szkło tym lepszy obrazek i na pytanie czy warto inwestować w szkła można jedynie odpowiedzieć, że warto...na pewno większą korzyść będziesz miał z lepszego szkła niż lepszego body...
Ok no to chyba zdecydowałem rozejrzę się teraz za 55d w rozsądnej cenie i zastanowię się nad obiektywami ^^