Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Tani aparat do makro i przyrody

Domyślnie

Kupując używany aparat boję się, że może być nie w pełni sprawny i wolałbym mieć gwarancję, nie wiem jak wygląda awaryjność canonów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Puszkin Zobacz posta
    Myślałem na obiektywami do macro- tamron 90 (ale słyszałem, że słabo współpracują z canonami) + raynox (tylko nie wiem jaki), albo canon 60 nie wiem co lepsze i co mi się bardziej opłaci (chyba wolałbym kupić używany obiektyw ale nowe body) + tamron 17-50 f/2.8 albo coś w tym stylu.
    Za równo Tamron 90 jak i Canon 60 są to dwa bardzo dobre obiektywy macro w tej półce cenowej. Proponuję abyś przeczytał testy tych szkieł na optycznych (jeśli oczywiście dotychczas tego nie zrobiłeś). Jedyna widoczna różnica jest w ich ogniskowej - wybiera się ją m.in. od tego,co będzie tematem Twoich zdjęć macro.

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Wolałbym np. używane 450d w bdb stanie na początek a resztę w szkła. A potem jak już będziesz wiedział o co chodzi będziesz kombinował dalej...

Body jest ważne - ważniejsze są jednak szkła.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 30-01-2012 o 06:49 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Kupując używany aparat boję się, że może być nie w pełni sprawny i wolałbym mieć gwarancję, nie wiem jak wygląda awaryjność canonów.
    No jakieś ryzyko zawsze jest ale w przypadku xxxd serii przynajmniej mała szansa na trafienie mega zajechanego egzemplarza od profi. Często sprzedają tacy co rok poużywali i lecą wyżej poszukaj tutaj na forum, w giełdzie popytaj, poproś kogoś z twojej okolicy o pomoc i na pewno trafisz fajny egzemplarz za niewielkie pieniądze a potem sprzedasz jak już trochę ogarniesz temat z niewielką stratą.

Domyślnie

A polecilibyście canona 550D i czy warto brać z kitowym obiektywem czy lepiej samo body i inwestować w szkło?

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

A polecilibyście canona 550D i czy warto brać z kitowym obiektywem czy lepiej samo body i inwestować w szkło?
    Tak polecilibyśmy na początek i nie tylko to super aparat. A co do szkieł to tak jak już 1000000 razy było napisane, im lepsze szkło tym lepszy obrazek i na pytanie czy warto inwestować w szkła można jedynie odpowiedzieć, że warto...na pewno większą korzyść będziesz miał z lepszego szkła niż lepszego body...

Domyślnie

Ok no to chyba zdecydowałem rozejrzę się teraz za 55d w rozsądnej cenie i zastanowię się nad obiektywami ^^

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów